Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οι εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ μετέφεραν τον πόλεμο στα αθηναϊκά ΜΜΕ

Θολώνει το τοπίο
στην πώληση της
Συνεταιριστικής
Καπνοβιομηχανίας

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το σίριαλ της πώλησης των μετοχών από τους δύο κύριους και στρατηγικούς μετόχους στο μετοχολόγιο της ΣΕΚΑΠ φτάνοντας στα τελευταία στάδια των διαπραγματεύσεων κορυφώνεται με επικοινωνιακά παιχνίδια στα οποία προσπαθούν οι δύο πλευρές από τη μια η ΑΤΕ με τις περί αυτήν οικονομικές και κομματικές δυνάμεις που προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν η κάθε μια για τον δικό της λόγο τα οφέλη από την πώληση και από την άλλη η ΣΕΚΕ που στόχος της είναι να περιφρουρήσει την όποια αξία μπορεί να εκμαιεύσει από την επιλογή της να πουλήσει τελικά και αυτή το πακέτο των μετοχών που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ.

Το αν θα κατηγορηθούν και ποιοι, ποτέ, από τους μετόχους για συμψηφιστικές πρακτικές ή για “απιστία” αυτό θα καταγραφεί, πιθανόν, στο μέλλον. Τώρα όμως αυτό που φαίνεται είναι το γεγονός ότι ακονίζουν τα ξίφη τους προσπαθώντας, κατά κύριο λόγο η ΑΤΕ και τους περί αυτήν εκφραστές της, να δυσκολέψουν τη διαπραγματευτική δυνατότητα την οποία έχει η ΣΕΚΕ, ως στρατηγικός μέτοχος στο μετοχολόγιο.

Απ’ ότι φαίνεται η τακτική που ακολουθεί η ΣΕΚΕ δια του κ. Αλέξανδρου Κοντού, κερδίζει στα σημεία τον διακαή πόθο της ΑΤΕ να κλείσει το συντομότερο δυνατό τον φάκελο ΣΕΚΑΠ, κερδίζοντας και στρατηγικά εκμεταλλευόμενη… χρόνο!

Και οι τρεις πλευρές, δηλαδή η ΑΤΕ με το 50,36% των μετοχών, η ΣΕΚΕ με το 34,18% των μετοχών αλλά και οι “άνθρωποι” του Ινδού αγοραστή γνωρίζουν πλήρως τις δυνατότητες αλλά και τα αδύναμα σημεία της προς πώληση εταιρίας.

Τα τελευταία 24ώρο ο πόλεμος μεταφέρεται σε δημοσιεύματα κυρίως του Αθηναϊκού Τύπου, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το στίγμα της συνέχειας η οποία κατά κύριο λόγο, θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά, είναι η κομματική σύγκρουση και δευτερευόντως το τίμημα της εξαγοράς ένθεν κακείθεν του μετοχολογίου.

Τα συμφέροντα του οικονομικού επιτελείου των κυβερνήσεων από το τέλος του 2009 μέχρι και σήμερα εκπεφρασμένα δια του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρίας κου Δημητρίου Πράτσου επέλεξαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα με ένα μονόστηλο στο εβδομαδιαίο Ποντίκι του κ. Αντώνη Δελατόλα. Η απάντηση από πλευράς ΣΕΚΕ – Κοντού έρχεται με δύο κύρια άρθρα στην Καθημερινή και στην Agronews. Σηματοδοτώντας κατ’ αντιστοιχία και τοπικά δημοσιεύματα από μερίδα του Τύπου.


Πάντως, από το πολύμηνο σίριαλ της πώλησης που έχει ως είναι φυσικό τα συνήθη σκαμπανεβάσματα εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι σίγουρα δεν υπάρχει αδιέξοδο στην απόφαση για την πώληση της σιγαρετοβιομηχανίας από πλευράς ΑΤΕ Bank, ΣΕΚΕ, Συνεταιρισμού Εργαζομένων και των λοιπών μικρομετόχων ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών, με την ΑΤΕ να βιάζεται, τη ΣΕΚΕ να κερδίζει χρόνο, τις εκλογές να πλησιάζουν και σε ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας σε υπουργείο οικονομικών και ΑΤΕ να βλέπουν φως στο τούνελ “κάποιοι” εκ των μνηστήρων οι οποίοι αποκλείστηκαν από την ισχυρή διεκδίκηση αγοράς της ΣΕΚΑΠ.
Σε περίπου δύο εβδομάδες (26/03) θα κλείσει και αυτός ο έκκεντρος κύκλος της ΣΕΚΑΠ που λέγεται πώληση και ιδιωτικοποίησή της, με τα ενδεχόμενα ανοιχτά και την κάθε μέρα που περνάει να ισχυροποιείται έτη περισσότερο οι θέσεις Κοντού.
 
 
Πηγή: http://www.thrakitoday.com/