Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σχεδιασμός δράσεων για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της ΑΜ-Θ

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την προβολή τους πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή το μεσημέρι

       ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ


Ενημερωτική συνάντηση με θέμα τον «Σχεδιασμό δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ», πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Τρίτη 6 Μαρτίου.

Στην σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της Περιφερειακής Επιτροπής Πρωτογενού Τομέα, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Καταναλωτών, των Επιμελητηρίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, Ομάδες Παραγωγών, το Τοπικό Σύμφωνο Ροδόπης, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Κατά την διάρκεια αυτής συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει προσπάθεια, ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Ούστογλου, το «πως θα αλλάξουμε καταναλωτική συνείδηση, με την έννοια ότι εδώ στον τόπο που ζούμε, θα πρέπει αυτά που παράγουμε, πρωτίστως και να τα καταναλώνουμε».

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε περιφερειακή ενότητα με το ίδιο θέμα, ενώ τα συμπεράσματα της ήταν θετικά, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον κ. Ούστογλου η προσπάθεια της πρωτοβουλίας θα επικεντρωθεί ώστε «να “παντρευτεί” ο πρωτογενής τομέας με την τυποποίηση και με την εμπορία του προϊόντος, κάτι που εδώ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι σε νηπιακό στάδιο, παρόλο που έχουμε λαμπρά παραδείγματα από μεμονωμένους αγρότες και ομάδες παραγωγών που μπήκαν σ’ αυτήν την διαδικασία και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα».