Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο Έβρος θα γιορτάσει στη Στουτγκάρδη

Μεγάλη προμηνύεται η
συμμετοχή στο EvrosFest,
το οποίο θα φιλοξενηθεί
στην γερμανική πόλη
προς τα τέλη του μήνα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Δεν υπάρχουν συμπτώσεις, ούτε στη ζωή, ούτε στη μοίρα κάποιου. Ο άνθρωπος φτιάχνει το πεπρωμένο του.» Ορμώμενοι από την παραπάνω ρήση του Γάλλου πολιτικού και συγγραφέα Αμπέν Φρανσουά Βιλμέν, η οποία παραφρασμένη βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο επιχειρείν, επιχειρηματίες του νομού Έβρου υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου τους και άλλων φορέων συνδιοργανώνουν με τoν Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (VHU) στις 25 και 26 Μαρτίου 2012 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας το EvrosFest 2012.

Ένα διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Nödinger Hof (σ.σ. βρίσκεται ανάμεσα στη Στουτγκάρδη, το Ρόιτλιγκεν και το Τύπιγκεν, περιοχές όπου κατοικούν και εργάζονται χιλιάδες Έλληνες και ειδικότερα Εβρίτες ομογενείς) και είναι χωρισμένο σε δύο σκέλη, με αυτό της πρώτης ημέρας να απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ενώ αυτό της δεύτερης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία. Στόχος των διοργανωτών είναι η προβολή των προϊόντων που παράγονται στο Νομό, η παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχονται και η τουριστική προβολή του Έβρου.

Ο Έβρος γιορτάζει και σας καλεί να γνωρίσετε τα προϊόντα του. Να αισθανθείτε τα ξακουστά μεταξωτά του Σουφλίου, να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις και να δείτε προϊόντα βιοτεχνιών και βιομηχανιών που ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Σας καλεί να γνωρίσετε τις ομορφιές που απλόχερα του χάρισε η φύση από το εκπληκτικό Δέλτα του ποταμού Έβρου και τις παραλίες της Αλεξανδρούπολης έως το Δάσος της Δαδιάς. Την ιστορική κληρονομιά του με τα απομεινάρια αρχαίων πολιτισμών στο νησί της Σαμοθράκης, τη Μεσημβρία, την Τραϊανούπολη, τις Φέρες, το Διδυμότειχο που αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο και τον ταφικό τύμβο στα βόρεια του νομού. Τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές και όλα αυτά τα στοιχεία που αναδεικνύουν τον νομό Έβρου σε ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό που πολύ σύντομα έρχεται πιο κοντά με τη νέα αεροπορική σύνδεση Φρανκφούρτης – Αλεξανδρούπολης. Σας καλεί να πάρετε μια «γεύση» με ένα κλάδο που γνώρισε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, τις υπηρεσίες. Ακίνητα, επενδύσεις, ψυχαγωγία και χαλάρωση. Πρωτίστως όμως σας καλεί να γνωρίσετε τους ανθρώπους του. Τους ανθρώπους που εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής συγκυρίας προσπαθούν να ορίσουν το πεπρωμένο τους αναζητώντας νέες διόδους και μορφές δράσης προς τα έξω ώστε να δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία του τόπου τους.

Μία τέτοια μορφή δράσης λοιπόν είναι το EvrosFest το οποίο είναι χωρισμένο σε δύο σκέλη. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας (Κυριακή 25 Μαρτίου) σε χώρου του ξενοδοχείου, όπου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν στο κοινό προϊόντα και υπηρεσίες και πέραν όλων των άλλων θα ετοιμάσουν happenings και κληρώσεις. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 26 Μαρτίου οι επιχειρηματίες του Έβρου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή συμμετέχοντας σε επιχειρηματικό φόρουμ με αντίστοιχους από την Γερμανία με την προοπτική νέων συνεργασιών στα workshops που θα οργανωθούν.

Στην προσπάθεια αυτή του Επιμελητηρίου Έβρου αρωγοί και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, o Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (VHU), η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου οι Σύνδεσμοι Βιοτεχνών Βιομηχάνων Έβρου και η ομογενειακή εφημερίδα Ευρωπολίτης.


Πηγή:  http://www.europolitis.eu/