Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στο εργοστάσιο του "Πέτσα"

Μετά από τρεις ώρες μάχης με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις άρχισαν να εκφράζουν αισιοδοξια

ΠΟΤΕ ΕΚΤΙΜΟΥΝ
ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ
ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ;

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη σε έκταση φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 10.00 το βράδυ  της Δευτέρας, στο Πλεκτήριο της Εταιρίας Δ. Πέτσα στο 1ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής-Ξάνθης.

Η φωτια που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, έχει καταστρέψει πλήρως τη βιομηχανία, λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται στο εσωτερικό. Για την κατάσβεσή της έχουν επέμβει οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, ενώ όπως γίνεται γνωστό από το xanthipress, και οχήματα από την Ξάνθη συνδράμουν τις προσπάθειες. Πληφοροφίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά μεταφέραμε και νωρίτερα, κάνουν λόγο για τραυματισμό πυροσβέστη από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Στους δημοσιογράφους δεν έχει επιτραπεί να προσεγγίζουν το χώρο της πυρκαγιάς. Η εταιρία Πέτσα που δραστηριοποιείται στο χώρο των πλεκτηρίων διαθέτει παρουσία και με εκκοκιστήριο στο Κουτσό Ξάνθης, ενώ το πλεκτήριο που καταστράφθηκε είναι από τα μεγαλύτερα της Θράκης. Πάντως, σε λιγότερο από μία ώρα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά. Μακάρι...

.