Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Υπό έλεγχο πλέον η πυρκαγιά στον "Πέτσα", μεγάλη η καταστροφή

Επί τόπου βρέθηκαν από τον υφυπουργό Γ. Πεταλωτή και τον βουλευτή Α. Χατζηοσμάν μέχρι Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, ακόμα και οι... Ταξίαρχοι
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ


Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Πέτσας» «Το εργοστάσιο θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο», τόνισε ο ιδιοκτήτης


Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ στο εργοστάσιο "Πέτσας" στην παλιά οδό Ξάνθης. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τρίτο όροφο, ενώ με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποφεύχθηκε η επέκτασή της σε άλλα τμήματα του εργοστασίου. Η αποτίμηση των ζημιών θα ξεκινήσει από αύριο, όπως επίσης και η διερεύνηση των αιτιών, που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Το θετικό είναι ότι δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ενώ ελαφρά στο χέρι τραυματίστηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, κ. Παναγιώτης Ντικούδης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, συνεπικουρούμενες από οχήματα του Στρατού και του δήμου Κομοτηνής.

Στο σημείο προσέτρεξαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο περιφερειάρχης, κ. Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, κ. Κώστας Χουβαρδάς, οι Ταξίαρχοι κ.κ. Αθανάσιος Ζάχος και Θεόδωρος Πανάς.

Παρόντες επίσης ήταν αρκετοί εργαζόμενοι της επιχείρησης, που παρακολουθούσαν με αγωνία την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ενώ στην πρώτη γραμμή βρέθηκε από την αρχή και ο ιδιοκτήτης κ. Δημήτρης Πέτσας. «Το εργοστάσιο θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο», τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του, αναγνωρίζοντας όμως ότι μετά από αυτήν την καταστροφή θα λειτουργήσει για κάποιο διάστημα με μειωμένη παραγωγή.


Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/
ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ;