Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης, προϊσταμένης του Ξυνίδη στο Ανάπτυξης η Διαμαντοπούλου και νέος υπουργός Παιδείας ο κολλητός του Στυλιανίδη καθηγητής Μπαπινιώτης
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι αλλαγές στην κυβέρνηση. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει μετά από 17 μήνες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Παπουτσή.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης τα ηνία να αναλαμβάνει η Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος επιθυμούσε το συγκεκριμένο υπουργείο να το αναλάβει κάποιος με ανάλογη εμπειρία των ευρωπαϊκών θεμάτων. Κατά συνέπεια, γυναίκα είναι πλέον η προϊσταμένη του Σωκράτη Ξυνίδη.

Στο κενό που δημιουργήθηκε από την έλευση της Διαμαντοπούλου από το υπουργείο Παιδείας τοποθετείται επικεφαλής ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, ιδιαίτερα γνωστός για την ιδιαιτέρως φιλική σχέση που είχε αποκτήσει με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη την περίοδο που ο Κομοτηναίος ήταν υπουργός Παιδείας...
Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ορίστηκε ο Λευτέρης Οικονόμου. Καμία άλλη αλλαγή δεν ανανκοινώθηκε, άρα παραμένουν όπως προειπώθηκε ο Ξυνίδης στο Ανάπτυξης και ο Πεταλωτής ως υφυπουργός στο Δικαιοσύνης. Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει την Τετάρτη το μεσημέρι στις 15.30.

.