Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σύντομα στους δρόμους τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου

Συζητήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το θέμα της μεταβίβασης της αρμοδιότητάς τους στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ συζητήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το θέμα των ΚΕΛΑΥΕ και της μεταβίβασης της αρμοδιότητας.


Η συνεδρίαση έγινε στην Καβάλα και ήταν απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της μεταβίβασης της αρμοδιότητας στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜΘ για να συσταθούν τα σχετικά κλιμάκια.

Όπως αποφασίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης θα επιληφθεί με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων και της σύστασης των επιτροπών για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και αναμένεται ότι σύντομα θα έχουν συσταθεί και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.


Σε λίγες μέρες στους δρόμους τα Κλιμάκια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, επιφυλάχθηκε να προχωρήσει πιο αναλυτικά στοιχεία, μόλις η λειτουργία τους εξασφαλιστεί και ξεκινήσεις. Όπως είναι γνωστό, η έξοδος των Κλιμακίων Ελέγχου του Υπαίθριου Εμπορίου και των Λαϊκών Αγορών έχει καθυστερήσει αρκετά και αποτελεί μια δομή που θα αναμένεται να συμβάλει στην πάταξη του παρεμπορίου.

Τις σχετικές οδηγίες θα δίνει η αιρετή Περιφέρεια ενώ η Κεντρική Διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει την δυνατότητα να ζητήσει στοχευμένους ελέγχους σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με την κεντρική στόχευση.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/