Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Έκτακτο: μεγάλη φωτιά στην βιομηχανία εσωρούχων "Πέτσα" στην Κομοτηνή

Σχεδόν ολοσχερώς καίγεται το κτήριο, επιτόπου όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα, παρόντες ο ιδιοκτήτης αλλά και ο περιφερειάρχης, στο νοσοκομείο πυροσβέστης που τραυματίστηκε

   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Στην βιομηχανία εσωρούχων και στο πλεκτήριο των εγκαταστάσεων επί της οδού Μεραρχίας Σερρών στην Κομοτηνή ιδιοκτησίας του Ομίλου Πέτσα ξέσπασε μεγάλη φωτιά πριν μισή ώρα που κινητοποίησε όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Επί τόπου έσπευσαν έξι οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και 20 άνδρες ενώ διαρκώς ανανεώνονται τα πληρώματα που προσπαθούν να την ελέγξουν και να περιορίσουν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο με όλο το εύφλεκτο υλικό. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και επειδή κινδυνεύει η περιουσία της βιομηχανίας και οι διπλανές αποθήκες κι εγκαταστάσεις όλες οι κινήσεις γίνονται με αυξημένη ετοιμότητα και προσοχή ώστε να διασφαλιστούν και οι παρακείμενες εγκαταστάσεις και των γειτονικών οικοδομών.

Η σκεπή του πλεκτηρίου που είναι υπερσύγχρονο έχει καταρρεύσει και οι φλόγες ξεπηδούν απ όλο το κτήριο όπου η καταστροφή φαίνεται νάναι ολοκληρωτική. Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης τραυμαστίστηκε ένας πυροσβέστης που όπως είπαν στον Χρόνο δεν κινδυνεύει ενώ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από την θερμότητα που έχει αναπτυχθεί σπάζουν τζάμια κι εκτινάσσονται ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εργαζόμενοι πάντως της βάρδιας πετάχτηκαν αμέσως έξω από τον εργοστασιακό χώρο και δεν κινδύνευσαν ενώ επί τόπου είναι και ο ιδιοκτήτης που διαμένει σε διαμέρισμα πάνω από το διπλανό κτηριακό συγκρότημα του εργοστασίου.

Επί τόπου έσπευσε ο περιφερερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Αρης Γιαννακίδης, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Κων. Χουβαρδάς, ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών κ.α.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/