Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης πέντε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μετανάστες
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εξαρθρώθηκε, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική οργάνωση που προωθούσε λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της Χώρας μας.

Συνελήφθησαν, για την υπόθεση αυτή, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τρεις Βούλγαροι, ηλικίας 53, 40 και 25 ετών, ένας 25χρονος Αλβανός και μία 25χρονη Ελληνίδα. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη, ενός 35χρονου Αλβανού και ενός αγνώστων στοιχείων ατόμου, μελών της οργάνωσης, καθώς επίσης και για τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στην οργάνωση.

Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από τους άνδρες της παραπάνω υπηρεσίας, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών καθώς επίσης και αξιωματούχοι του FRONTEX.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, ο 30χρονος Βούλγαρος, ο οποίος μετέφερε με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έξι λαθρομετανάστες (4 υπηκόους Γεωργίας, 1 υπήκοο Αφγανιστάν και 1 υπήκοο Ερυθραίας), ο 25χρονος Αλβανός και η 25χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι επέβαιναν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, καθώς επίσης και οι δύο Βούλγαροι, ηλικίας 40 και 53 ετών, οι οποίοι εξέδωσαν εισιτήρια του ΚΤΕΛ, για τους λαθρομετανάστες, με προορισμό την Αθήνα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι, ο 35χρονος Αλβανός, μαζί με έναν αγνώστων στοιχείων δράστη, σήμερα (14-3-2012) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέφεραν με τη χρήση βάρκας, από την Τουρκία στη Χώρα μας, τους έξι λαθρομετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

- δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

- το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ

- δύο εισιτήρια του ΚΤΕΛ

- έξι κινητά τηλέφωνα

Τέλος σημειώνεται ότι, σε βάρος του 25χρονου Αλβανού εκκρεμεί μία καταδικαστική απόφαση.

Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

.