Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Γιατί βραβεύουν οι Γερμανοί τον Ερντογάν;

Με το βραβείο "Der Steiger" θα τιμηθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας το ερχόμενο Σάββατο στο Μπόχουμ, μαζί με τη βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας, τον πρώην Πρόεδρο της Γερμανίας Χορστ Κέλερ, τον τραγουδιστή Λου Ριντ και άλλες προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας
        ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;


Με το βραβείο "Der Steiger" θα τιμηθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου, στο Μπόχουμ της Γερμανίας, μαζί με τη βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας, τον πρώην ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Χορστ Κέλερ, τον τραγουδιστή Λου Ριντ και άλλες προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο κ. Ερντογάν θα τιμηθεί στην κατηγορία "Ευρώπη" για τη "δημοκρατική αλλαγή στη χώρα του, τον καίριο ρόλο της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, την οικονομική της δύναμη" αλλά και για τα 50 χρόνια γερμανο-τουρκικών σχέσεων. Για τον Τούρκο πρωθυπουργό θα μιλήσει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Αυτό είναι το βραβείο Der Steiger
Η προγραμματισμένη παρουσία του κ. Ερντογάν στο Μπόχουμ θα είναι η πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό μετά τη δεύτερη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για την αντιμετώπιση προβλήματος στο παχύ έντερο.
Η επικείμενη βράβευσή του, ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν αδυναμία να κατανοήσουν με ποιο κριτήριο επελέγη για να τιμηθεί ανάμεσα σε προσωπικότητες με προσφορά στον ανθρωπισμό και την ανοχή. Ο αντιπρόεδρος του FDP Φέλιξ Χαλτ αμφισβητεί ευθέως τις επιδόσεις του κ. Ερντογάν σε αυτούς τους τομείς και αναφέρει ενδεικτικά το Κυπριακό, το Κουρδικό και το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.
Από την πλευρά των διοργανωτών, ο Σάσα Χέλεν απάντησε ότι "η Τουρκία αποτελεί ΝΑΤΟϊκό εταίρο και στενό σύμμαχο της Γερμανίας και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ακόμη και το FDP".