Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μικροί επιχειρηματίες έγιναν οι μαθητές του Τυχερού

Συμμετείχαν σε πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας μέρις σε διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας

     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μικροί επιχειρηματίες έγιναν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυχερού, οι οποίοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμό και δημιουργώντας τη δική τους «επιχείρηση». Το ΣΕΝ/JA Greece (Σωματείο Επιχειρηματικότητα Νέων) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικού σκοπού οργανισμό Junior Achievement Worldwide, από το 2005 υλοποιεί προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για νέους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυχερού, στα πλαίσια αυτού του προγράμματος δημιούργησαν την δική τους επιχείρηση, την οποία ονόμασαν «Μεταμόρφωση Α.Ε.». Βασισμένοι στο Εικαστικό Εργαστήρι που λειτουργεί παράλληλα στο σχολείο, μέσα από το οποίο τα παιδιά δημιουργούν από άχρηστα και ανακυκλώσιμα υλικά, χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία είναι μοναδικά έργα τέχνης, σκέφτηκαν να αναπτύξουν πέρα από τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και τις επιχειρηματικές τους ικανότητες.

Στις 9 Μαρτίου έγινε στη Θεσσαλονίκη, ο Πανελλαδικός διαγωνισμός-Εμπορική Έκθεση Βορείου Ελλάδας TRADE FAIR 2012, των εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων, στον οποίο και έλαβε μέρος και το Λύκειο Τυχερού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ήταν το μοναδικό σχολείο που συμμετείχε από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το μοναδικό …..Δημόσιο Γενικό Λύκειο.

Αυτό όμως δεν πτόησε καθόλου τους μαθητές, οι οποίοι υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο το προϊόν και την επιχείρησή τους, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των υπεύθυνων καθηγητριών, της κ. Ψουρούκα Ευαγγελίας και της Δ/ντριας κ. Κανίδου Ζωής. Το περίπτερο της επιχείρησής τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην οργανωτική επιτροπή και στους επισκέπτες της έκθεσης και δέχτηκε τα καλύτερα σχόλια, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι εκδηλώθηκε και ενδιαφέρον από επιχειρηματία για τα προϊόντα και την ίδια την επιχείρηση.

Ένα από τα προγράμματα που υλοποιείται από το ΣΕΝ είναι και αυτό της «Εικονικής Επιχείρησης». Μέσα από αυτό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και έτσι να τους εισάγει στον τρόπο που λειτουργεί μια επιχείρηση και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες, να τους ανοιχθούν νέοι ορίζοντες και νέες επιλογές για δημιουργία και πρόοδο, να αντιληφθούν τη δυναμική τους, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να οικοδομήσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους, την οικογένειά τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο

Εν αναμονή λοιπόν των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, τα οποία θα ανακοινωθούν την Τρίτη 13 Μαρτίου, υπάρχει αισιοδοξία για μια καλή θέση και την κατάκτηση ενός βραβείου. Ευχόμαστε τα καλύτερα και ελπίζουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλα σχολεία.


Πηγή:   http://www.gnomionline.gr/