Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο Τοροσίδης κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ

«Δύσκολος ο επαναληπτικός
με Μέταλιστ», λέει ο
ξανθιώτης ποδοσφαιριστής
του Ολυμπιακού

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 


Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ωστόσο δεν θα είναι εύκολος ο επαναληπτικός με την Μέταλιστ, σύμφωνα με τον Βασίλη Τοροσίδη.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της UEFA υποστήριξε πως θα ήταν εξαιρετικό για τους Πειραιώτες να βρίσκονται στις 8 κορυφαίες ομάδες του Europa League.

Παράλληλα, ο Βασίλης Τοροσίδης, ανέφερε πως οι Πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, την αλλαγή νοοτροπίας στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ τόνισε πως τα νικηφόρα αποτελέσματα δίνουν περισσότερο πρεστίζ στον Ολυμπιακό.

«Υπήρξε μια αλλαγή στην νοοτροπία της ομάδας και παρουσιαστήκαμε πιο αποφασιστικοί. Πραγματικά κοιτάμε κάποια παιχνίδι ξεχωριστά, είτε πρόκειται για μεγάλα ονόματα, είτε για τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Ελπίζω μπορούμε να διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία, καθώς τα αποτελέσματα έχουν προσθέσει περισσότερο πρεστίζ στην ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνή αμυντικού.

Όσον αφορά στο γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν δέκα συνεχόμενες νίκες χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχουν, απάντησε: «Για να μπορέσει μια ομάδα να κρατήσει δέκα παιχνίδια ανέπαφη την εστία της, χρειάζεται – πάνω απ’ όλα – να έχει και την τύχη με το μέρος της. Είναι παράλληλα προϊόν σκληρής και συλλογικής δουλειάς και όχι μόνο για τους παίκτες που αγωνίζονται στην άμυνα. Όλοι, όσο παίζουν, στην επίθεση, το κέντρο ή στην άμυνα, βοηθούν για να φτάσουμε σε αυτό το απίστευτο στατιστικό».

Αναφορικά με την Μέταλιστ και πόσο… εύκολος θα είναι ο επαναληπτικός στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Είναι μια ομάδα με δυνατότητες και έχουν πολύ ρυθμό. Ο προπονητής μας μάς είπε μετά το παιχνίδι στην Ουκρανία, ότι το δεύτερο ματς θα είναι πιο δύσκολο για μας. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του, καθώς το μικρό γήπεδο του «Γ. Καραϊσκάκης» βοηθάει γρήγορες ομάδες, όπως η Μέταλιστ».

Τέλος, για τους στόχος του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Τοροσίδης, υποστήριξε: «Ο ρεαλιστικός μας στόχος για τη φετινή σεζόν είναι το νταμπλ στην Ελλάδα. Όσο για το Europa League, δεν θέλω να βάλω κάποιον στόχο. Είμαι της φιλοσοφίας, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα από όλα, πρέπει να προκριθούμε την Πέμπτη. Αν τα καταφέρουμε είναι εξαιρετικό. Το να είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδας στο Europa League δεν είναι το οποίο είναι υποτιμητικό. Στη συνέχεια, το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να έχουμε τη τύχη με το μέρος μας».

.