Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στον Πατριάρχη οι Θρακιώτες του Στίβου

Το δώρο που έδωσε ο Μπανιώτης στον Βαρθολομαίο
ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΝΤΑΨΕ
ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ
ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 12/3, η ελληνική ομάδα στίβου, μία ημέρα μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού που ολοκληρώθηκε με το μεγάλο χρυσό μετάλλιο του Δημήτρη Χονδροκούκη στο ύψος αλλά και την τέταρτη θέση του κομοτηναίου άλτη Κώστα Μπανιώτη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ήταν ενημερωμένος για τις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής καθότι είχε δεχτεί δυο ημέρες πριν το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και είχε έτσι μάθει για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Πόλη, υποδέχθηκε εγκάρδια τα μέλη της ελληνικής ομάδας και έδωσε την ευχή του για τις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν και κυρίως φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Παράλληλα τους ζήτησε να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους και να αντισταθούν στις δυσκολίες της εποχής.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης και ο «δικός μας» Κώστας Μπανιώτης χάρισαν στον Πατριάρχη από μία φανέλα της εθνικής ομάδας στίβου και εκείνος μάλιστα αστειευόμενος είπε πως θα τις φοράει το καλοκαίρι, όταν θα βγαίνει πιο συχνά για να περπατά και να αθλείται, όπως απαιτούν οι γιατροί ώστε να διατηρείται σε... φόρμα. Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον Χονδροκούκη, του είπε πως και το δικό του βαπτιστικό όνομα είναι Δημήτρης, καθότι το Βαρθολομαίος το απέκτησε ως μητροπολίτης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολική σημασία που έχει η διάκριση του Χονδροκούκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη και στο γεγονός ότι ακούστηκε εκεί ο εθνικός ύμνος. Η ομάδα αναχώρησε αφού πρώτα πήρε την ευχή του Πατριάρχη και αναμνηστικά δώρα. Ωστόσο, δυο ημέρες πριν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε υποδεχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στην έδρα του στο Φανάρι και την αποστολή των 65 ατόμων του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής αλλά και των 35 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. «Καλώς τους Θρακιώτες» είπε αρχικά στον αρχηγό της αποστολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αναπληρωτή καθηγητή Θεόφιλο Πυλιανίδη, ο οποίος μάλιστα του έδωσε μια τσάντα του συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ορισμένα βιβλία ως αναμνηστικά δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι την στιγμή που πήγαινε προς το μέρος του Πατριάρχη για να του δώσει τα αναμνηστικά και άκρως συμβολικά δώρα, σκόνταψε σε ένα σκαλοπάτι με αποτέλεσμα να πέσει, να προκαλέσει γέλιο στην αίθουσα αλλά και την ατάκα του Βαρθολομαίου: «Το έχουν πάθει και άλλοι σε αυτό το σκαλοπάτι, μεταξύ των οποίων και ο Πάπας» !

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στους μελλοντικούς γυμναστές και τους ζήτησε να προσπαθούν πάντοτε να αγωνίζονται με ευγενή άμιλλα και να μεταδίδουν στους μελλοντικούς μαθητές τους το «ευ αγωνίζεσθαι». Αποκάλυψε ότι επειδή οι γιατροί του έχουν συστήσει να αθλείται, προσπαθεί και αυτός καθημερινά να γυμνάζεται, όχι φυσικά παίζοντας ποδόσφαιρο ή μπάσκετ παρά μονάχα σε ελάχιστες περιπτώσεις που συμμετέχει στις σχολικές εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας, αλλά περπατώντας αρκετές ώρες και μεγάλες αποστάσεις.

Με ιδιαίτερη θέρμη ο κκ. Βαρθολομαίος φωτογραφήθηκε με τα μέλη της αποστολής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, η οποία έφτασε λιγάκι καθυστερημένη στη συνάντηση. Ο επικεφαλής της Κώστας Πατερόπουλος επίσης προσκόμισε δώρα στον Πατριάρχη αλλά και τις ευχές του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, που είχε μεσολαβήσει για να κλειστεί το «ραντεβού». Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε όλη την αποστολή φοιτητών και αθλητών από την Θράκη και όπως συνηθίζεται, δώρισε από ένα αναμνηστικό σταυρουδάκι στα μέλη της...


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/