Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Στον Έβρο το επιτελείο της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ

Ο πρέσβης Αλεξανδρής και η συνργάτιδά του Μαρία Βερβερίδου πραγματοποίησαν σειρά επαφών σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Αλέξης Αλεξανδρής συνοδευόμενος με την συνεργάτιδά του κυρία Μαρία Βερβερίδου, πραγματοποίησε σειρά επαφών την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο.
Ο Πρέσβης κ. Αλεξανδρής συναντήθηκε με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου καθώς και με τον Μουφτή Διδυμοτείχου και με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος.

Ο Πρέσβης κατά την παραμονή του στο Διδυμότειχο επισκέφθηκε το ιστορικό τέμενος Βαγιαζήτ, τις ιστορικές εκκλησίες και τα βυζαντινά τείχη όπου και παρακολούθησε επί τόπου τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των μνημείων, ενώ ενημερώθηκε λεπτομερώς από τους υπεύθυνους για την εξέλιξη των εργασιών γενικότερα.

Ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης θα προβληθεί η πολιτισμική ιδιοπροσωπία της περιοχής και θα υπάρξει αναζωογόνηση στους τομείς του πολιτισμού και τουρισμού.