Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Εκαναν γης μαδιάμ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ μετά από ροκ συναυλία στην παλιά Νομική Κομοτηνής

Σοβαρής έκτασης
επεισόδια τα ξημερώματα
στην καρδιά της Θράκης

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Επεισόδια έξω από την Περιφέρεια ΑΜΘ, στην Κομοτηνή, σημειώθηκαν τα ξημερώματα της του Σαββάτου προς Κυριακή.


Πιο συγκεκριμένα, η Αστυνομία αναφέρει ότι στις 2, περίπου 20 άτομα, τα οποία τοποθετεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, βγήκαν από το χώρο της Παλιάς Νομικής, όπου είχαν διοργανωθεί συναυλία και προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, πετώντας πέτρες έσπασαν τζαμαρίες της Περιφέρειας ενώ έσπασαν και τα παρμπρίζ από 3 υπηρεσιακά οχήματα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Oι δράστες μετά της ζημιές που προκάλεσαν απομακρύνθηκαν και αναζητούνται.

Τα πρώτα στοιχεία πάντως, δεν δείχνουν άμεση εμπλοκή ή διοργάνωση του παρτυ από αντιεξουσιαστές ή αναρχικούς. Επρόκειται για συναυλία με συγκροτήματα ροκ και πανκ και δεν υπάρχουν μαρτυρίες για τους θεατές της εκδήλωσης που ήρθαν από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδα.Στο σημείο παρέμεινε μετά τα γεγονότα περιπολικό και άνδρες της Α.Δ. Ροδόπης.

Το ζήτημα αναδεικνύει για πολλοστή φορά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα πάρτυ που διοργανώνονται κάθε εβδομάδα στο κτίριο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας και έχουν προκαλέσει διένεξη μεταξύ Πρυτανικών Αρχών και του Τμήματος, το οποίο κατηγορεί την Πρυτανεία ότι επιτρέπει τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων ενώ το Τμήμα δεν το επιτρέπει. Από την πλευρά της Πρυτανείας έχει γίνει γνωστό, ότι δεν είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.


 
Πηγή:  http://www.komotinipress.gr/