Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Εθνικιστικά συνθήματα στην Ξάνθη

"Τούρκος καλός μόνο νεκρός" έγραψαν άγνωστοι στον τοίχο του μαυσωλείου των Μπεκτασήδων

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι έγραψαν εθνικιστικά συνθήματα στον τοίχο του μαυσωλείου των Μπεκτασήδων στην Ξάνθη.

Όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή, 23 Μαρτίου άγνωστος (-οι) έγραψε στον τοίχο του μαυσωλείου των Μπεκτασήδων της Ξάνθης το σύνθημα «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός» καθώς και το έμβλημα της οργάνωσης «Στόχος».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ), Χαλίτ Χαμπίπογλου, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.

Η ανακοίνωση του κ. Χαμπίπογλου που συντάχθηκε με βάση την είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μιλλέτ», έχει ως εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΤΔΘ καταδικάζει αυστηρώς την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εις βάρος του μαυσωλείου των μπεκτασήδων στον κάτω μαχαλά. Το γεγονός ότι η επίθεση στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και στο μαυσωλείο των μπεκτασήδων του κάτω μαχαλά έλαβε χώρα την ίδια ημέρα, εγείρει υποψίες περί οργανωμένης και προσχεδιασμένης δράσης. Συγχρόνως τα συνθήματα που γράφονται στα πλαίσια των επιθέσεων εντείνουν τους φόβους περί ανόδου της άκρας δεξιάς στην περιοχή. Ελπίζουμε οι εθνικιστικές αυτές επιθέσεις να μην επηρεάσουν τη γενική ατμόσφαιρα ειρήνης και ηρεμίας στην περιοχή».

 
Πηγή:  http://www.azinlikca.net/