Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών

Ο κίνδυνος να μας διώξουν από την Σένγκεν δεν έχει εκλείψει, υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με 117 ψήφους υπέρ έναντι 37 κατά υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Προστασία του Πολίτη, που προβλέπει τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής παράνομων μεταναστών και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες θα κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες σε αυτά.


Την τροπολογία καταψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η κοινωνική ειρήνη είναι σε κίνδυνο», υποστήριξε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπερασπιζόμενος στη Βουλή την τροπολογία για τους λαθρομετανάστες. Παράλληλα, προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής  ότι η χώρα δεν έχει ακόμη αποφύγει τον κίνδυνο εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί 2,5 χρόνια δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών και επιχειρεί με την επίμαχη τροπολογία τελευταία στιγμή και τελευταία ώρα να το λύσει. Ο ΛΑΟΣ ζήτησε μάλιστα ονομαστική ψηφοφορία.

Ένταση επικράτησε εν τω μεταξύ στην Αμυγδαλέζα από κατοίκους που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

.