Τρίτη 10 Απριλίου 2012

H νέα αναβολή οδηγεί σε... ναυάγιο το αρδευτικό της Ξάνθης

Συζητήθηκε το θέμα με Διαμα-ντοπούλου από τον Καραλίδη μπας και βρεθεί λύση, αλλά τι να κάνει και η νέα υπουργός, όταν ο ξανθιώτης αναπληρωτής της που βρίσκεται χρόνια στο πόστο δεν έκανε τίποτα;
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Το γεγονός ότι στις 2 Μαΐου που είχε προγραμματιστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης για το αρδευτικό της πεδιάδας Ξάνθης, είναι λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, οδηγεί αναγκαστικά σε νέα αναβολή της υπόθεσης.


Το έργο είναι ήδη σε οριακό σημείο πριν την απένταξή του από τη χρηματοδότηση του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" και η αναβολή ίσως αναμένεται να αποβεί μοιραία για το έργο. Αυτό προβληματίζει και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, ο οποίος έθεσε το θέμα στην Υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου στην πρόσφατη συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων των Περιφερειών της χώρας με Υπουργούς, στο σκέλος της συζήτησης για τα έργα που καρκινοβατούν σε όλη την Ελλάδα.


Σειρά θεμάτων εξετάστηκαν στη συνάντηση

Κατά τα άλλα η συνάντηση με την Υπουργό Ανάπτυξης είχε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τις Περιφέρειες όπως και αυτή της ΑΜΘ. Πιο αναλυτικά όπως σημειώνει ο Φώτης Καραλίδης, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια, συζητήθηκαν:

Το πρόγραμμα για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Η αναθεώρηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων
Τα προβλήματα με τη γραφειοκρατία σε διάφορα θέματα όπως ο έλεγχος νομιμότητας σε κάθε στάδιο απόφασης συλλογικών οργάνων που προκαλεί συνεχή καθυστέρηση μηνών,
Η ωρίμανση έργω για ένταξη σε χρηματοδότηση
Ο Επενδυτικός Νόμος
Οι προτάσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο
Οι προτάσεις των περιφερειών για τα τομεακά προγράμματα
Οι καθυστερήσεις με τις απαλλοτριώσεις που οδηγούν σε μια σειρά από προβλήματα
Τα προβλήματα με τις αρμοδιότητες στις ιχθυόσκαλες


Α. Διαμαντοπούλου: Απορρόφηση ΕΠΣΑ και Κεφάλαιο Κίνησης

Βασικό ζητούμενο είναι η επίσπευση της απορρόφησης μέσα από το ΕΣΠΑ, καθώς όπως δήλωσε η Υπουργός Ανάπτυξης, στόχος είναι η απορρόφηση 4,1 δις μέσα στο χρόνο.

Επίσης αυτό που ανακοινώθηκε από την Α. Διαμαντοπούλου είναι πως η Φορολογική Ενημερότητα δεν θα είναι απαιτούμενο όταν υπάρχουν οφειλές του Δημοσίου που μπορούν να συμψηφιστούν ενώ το Τραπεζικό Σύστημα μετά την ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται ότι θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις με κεφάλαιο κίνησης.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/