Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Οριστικοποιείται: υποκατάστημα ρωσικής τράπεζας ανοίγει στην Θράκη

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε μεταφέρει το ThrakiLive δυο μήνες πριν, από τις αρχές Φλεβάρη, μέσα απο επίσημη ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Έβρου

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Τον Πρόεδρο του τραπεζικού ομίλου CJSC CB «KEDR» κ. ΣΙΤΡΟ ΚΥΡΙΛΛ και τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος στην Αθήνα κ. Denis Theodorof συνάντησε προχθες 8-4-2012 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο Πρόεδρος της Kedr Bank ανακοίνωσε την πρόθεση της τράπεζας για την δημιουργία υποκαταστήματος στην Αλεξανδρούπολη το επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια τράπεζα που ιδρύθηκε το 1991 στην Ρωσία και σήμερα αριθμεί 120 καταστήματα. Το δίκτυό της αναπτύσσεται στις Περιφέρειες του Κράσνογιαρσκ και Κρασνοντάρ, στους Νομούς Ροστόβ και Κέμεροβο, στη Δημοκρατία της Χακασίας, στη Μόσχα και στην Περιφέρεια Πριμόρσκι. Η Τράπεζα βγήκε στην Τραπεζική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγοντας το υποκατάστημά της στην Ελλάδα. Μεταξύ των μετόχων της Τράπεζας είναι οι: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Σουηδική East Capital. Σήμερα η Τράπεζα «KEDR» ανήκει στις εκατό πιο επιτυχημένες τράπεζες, ανάμεσα στις 1.600 τράπεζες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο κ. Σίτρο ανέφερε ότι στόχος του υποκαταστήματος στην Αλεξανδρούπολης είναι η χρηματοδότηση των συναλλαγών μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων επιχειρηματιών, των επενδύσεων σε αγορές ακινήτων αλλά και τουριστικών προγραμμάτων.

Ο κ. Τοψίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του τραπεζικού ομίλου και ενημέρωσε τον κ. Σίτρο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Έβρο, τα παραγόμενα προϊόντα και τις τουριστικές υπηρεσίες. Εξέφρασε την αναγκαιότητα για χρηματοδότηση των επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού, των υφιστάμενων επιχειρήσεων που εξάγουν τοπικά προϊόντα αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος προσκάλεσε τον κ. Σίτρο να παρευρεθεί στην 15η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης.

Και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για την μελλοντική συνεργασία του τραπεζικού ομίλου με το Επιμελητήριο Έβρου.

 
Εμείς θυμίζουμε παλιότερη ανάρτηση για την πρόθεση της ρωσικής τράπεζας να έρθει στην Θράκη, που δημοσιεύσαμε στις 9 Φλεβάρη, δηλαδή δυο μήνες πριν: http://thrakilive.blogspot.com/2012/02/ziraat.html