Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Οι δραστηριότητες του Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης

Μια συνοψη από τις εκδηλώσεις και τις ομιλίες της Ομάδας "Δημιουργικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προσφοράς" του τελευταιου διμήνου

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στα πλαίσια των ομιλιών που γίνονται στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις της Ομάδας ¨Δημιουργικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προσφοράς¨ του Πολυκοινωνικού Δήμου Αλεξ/πολης ,( Αλεξ/πολης-Τραϊανούπολης) έγιναν οι εξής κάτωθι:


1.1. Τρίτη 07-02-2012: Ομιλία από την γυναικολόγο κ. Μέρμηγκια- Σχοινά Αναστασία, με θέμα ¨ Γυναικολογικές παθήσεις-Πρόληψη αυτών¨.

2.2. Τρίτη 14-02-2012 : Ομιλία από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Καψίδου Μίνα με θέμα ¨Τρόποι για το πώς να γερνάμε καλύτερα¨.

3.Τετάρτη 15-02-2012 Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αποκριάτικός χορός που οργάνωσε η ομάδα των γυναικών στο ξενοδοχείο Grecotel. Περιλάμβανε φαγητό, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα , γλέντι και χορό με ζωντανή μουσική. Όσοι παραβρέθηκαν διασκέδασαν πάρα πολύ και ευχαριστήθηκαν ακόμα περισσότερο με την ηθική ικανοποίηση που πήραν, αφού συνέβαλαν κι αυτοί στον σημαντικό σκοπό διάθεσης των εσόδων που ήταν φιλανθρωπικός. Η υπεύθυνη της ομάδας κ. Κεραμιτσίδου Νίτσα και το Προεδρείο της ομάδας ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν καθώς και κι όσους προσέφεραν εθελοντικά τα δώρα για την λαχειοφόρο αγορά.

4.Τρίτη 21-02-2012 : Ομιλία από τον κ. Πασχάλη Λιγούδη, με θέμα ¨Λαογραφία – Έθιμα της Αποκριάς¨ εν όψει της εορτής της Αποκριάς.

5.Τρίτη 06-03-2012 : Πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στον χώρο του Πολυκοινωνικού, με την συμμετοχή των μελών των ομάδων Δημιουργικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προσφοράς Αλεξ/πολης- Τραϊανούπολης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γερακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης – Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Φαλέκας , ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού κ. Ζητάκης , ο Αντιπρόεδρος του Πολυκοινωνικού κ. Κοζάρης και ο κ. Γκιουμουσίδης εκπρόσωπος της Δημοτικής Ενότητας Αλεξ/πολης. Όλοι απηύθυναν χαιρετισμό και ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά στις Γυναίκες. Την γυναίκα και το ρόλο της εξύμνησε ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού κ. Ζητάκης Παναγιώτης με την αναφορά του σ’ αυτήν. Η κίνηση του δε να μοιράσει λουλούδια σ’ όλες τις γυναίκες, τις συγκίνησε βαθύτατα. Ομιλία έγινε και από την φιλόλογο κ. Δεληγιάννη Άννα με θέμα ¨Η γυναίκα και ο ρόλος της¨. Αναφορά στην ημέρα αυτή έκανε και η Πρόεδρος τηε Ε.Γ.Ε. κ. Παρδαλίδου Παναγιώτα. Σχετικό σκέτς με τίτλο «φινισμός» έπαιξαν τα μέλη της ομάδας γυναικών Λουτρών, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η χορωδία της ομάδας γυναικών Αλεξ/πολης τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια με υπεύθυνο τον κ. Πασχάλη Λιγούδη, σε μια καθαρά εθελοντική προσφορά. Ακολούθησε γλέντι και διασκέδαση με την ζωντανή μουσική που συνόδευε την χορωδία.

6.Τρίτη 13-03-2012 : Ομιλία από την αισθητικό κ. Σιναπίδου Σοφία με θέμα ¨Περιποίηση προσώπου και σώματος¨. Η ομιλία ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό της γυναίκας.

7.Τρίτη 20-03-2012 : Ομιλία από την Ψυχολόγο- Παιδοψυχολόγο κ. Παζβάντη Χρύσα , με θέμα ¨Φοβίες- Αντιμετώπιση αυτών¨.

8.Τρίτη 27-03-2012 : Ομιλία από τον Πατέρα Ιωάννη Καρασακαλίδη με θέμα ¨Ανησυχίες – Προβληματισμοί εν όψει του Πάσχα¨.



Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι τα μέλη της ομάδας ετοίμασαν λαμπάδες, οι οποίες πουλήθηκαν και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση απόρων οικογενειών για τις ημέρες του Πάσχα.



Η Υπεύθυνη της Ομάδας Γυναικών











Κεραμιτσίδου Σουλτάνα