Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σημαντικές διεκδικήσεις για την Μαρώνεια

Διεκδικεί την έδρα του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου - αλλά όχι μόνον αυτήν

       ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ;

Την έδρα του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού, του Ανοικτού Πανεπιστημίου διεκδικεί ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών και σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ηλία Ιωαννάκη, είναι εφικτό να γίνει.

Ο κ. Ιωαννάκης ανακοίνωσε την δημοπράτηση του πρώην κοινοτικού καταστήματος της Μαρώνειας, το οποίο θα διαμορφωθεί σε πολιτιστικό κέντρο, για την ευρύτερη περιοχή. Σε ένα μήνα το αργότερο, θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του τρίτου Φεστιβάλ Μαρώνειας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης ο κ. Ιωαννάκης προσπαθεί με πόρους του Δήμου, να εκκινήσει τα γεωθερμικά πεδία των Σαπών και βασιζόμενος στα ευρωπαϊκά προγράμματα, να προβεί στην αγορά ενός παλιού ελαιοτριβείου και να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αναφερόμενος στο Σπήλαιο της Μαρώνειας εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εμπλοκή που παρουσιάζεται στο θέμα των μελετών τόσα χρόνια... «Μελέτη στη μελέτη...φοβάμαι μην τα κάνουν ομελέτα», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι στο Σπήλαιο θα μπορούσε να λειτουργήσει και ένα Μουσείο Κρασιού, κατάλληλα ντυμένο από το μύθο του Οδυσσέα που μέθυσε τον κύκλωπα Πολύφημο. Υπενθυμίζεται ότι η Μαρώνεια, όπως αναγράφεται σε μουσείο κρασιού στη Γαλλία, είναι η πιο παλιά αμπελο-οινική περιοχή της Ευρώπης !

Τέλος καυστικότατος ήταν ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών, προς την Πολιτεία για την τεράστια γραφειοκρατία και τις εμπλοκές, που συναντούν οι Δήμαρχοι, (σ.σ. επί εποχής Καλλικράτη, που υποτίθεται ότι γίνεται αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων...που δεν υπάρχουν) αλλά και την πετσοκομμένη ΣΑΤΑ, ζητήματα που τους δένουν τα χέρια και δεν μπορούν ούτε καν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν ένα έργο.

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/