Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Το τρίτο ημίχρονο από την χθεσινή ήττα της Ξάνθης, που την έβαλε σε... περιπέτειες παραμονής

Η κριτική Ουζουνίδη στην ομάδα του, οι ανησυχίες του Πλατέλλα και η αισιοδοξία Μαρκόφσκι ότι η ομάδα της Θράκης δεν πρόκειται τελικά να κινδυνεύσει με υποβιβασμό παρά την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Στην επιθετική δυστοκία που παρουσίασε η Ξάνθη σε μία ακόμα αναμέτρηση του δευτέρου γύρου εστίασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να την αποδώσει στο άγχος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του πως οι Ακρίτες θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό αν ο Μαρκόφσκι ευστοχούσε στο πέναλτι του 77ου λεπτού.

«Σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες δυστυχώς εμείς δε βγήκαμε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν πολύ κακοί και με την μπάλα και χωρίς την μπάλα. Ο αντίπαλος ήταν πιο αποφασιστικός, πιο δυνατός και δίκαια προηγήθηκε. Θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλο τέρμα. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο εμείς ήμασταν αυτοί που κυριαρχήσαμε με τη μόνη διαφορά ότι εμείς δεν μπορέσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ για να μπούμε τουλάχιστον στο παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Ξάνθης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης στη Λιβαδειά, συμπληρώνοντας:

«Είχαμε ευκαιρίες και είχαμε και τη φάση του πέναλτι που πιστεύω ότι εκεί θα μπορούσαμε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι και με την αριθμητική υπεροχή να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Για μια ακόμα φορά δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε κάποιο γκολ κι αυτό είναι που μας έχει δημιουργήσει και μας δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Έχουμε παίκτες που μπορούν να βάλουν γκολ, αλλά αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είναι περισσότερο αγχωμένοι και νευρικοί. Παρότι δημιουργούμε ευκαιρίες στα περισσότερα παιχνίδια, δεν κατορθώνουμε να σκοράρουμε κι όταν δε σημειώνεις γκολ, κάτι θα γίνει πίσω και θα δεχτούμε κάποιο γκολ. Πέρασε αυτό το παιχνίδι. Τώρα θα κοιτάξουμε στο επόμενο να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

 
Στην… απουσία της Ξάνθης από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό εστίασε ο Βαγγέλης Πλατέλλας, τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση στην οποία την έφεραν, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το παράδοξο πως οι Ακρίτες ανεβάζουν ρυθμό όταν τα δεδομένα έχουν ανατραπεί εις βάρος τους.

«Εμείς ξεκινήσαμε θέλοντας να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Όπως είδατε και εσείς και ο κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι δεν μπήκαμε στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν κακοί, χάσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο και φάγαμε δύο γκολ. Δύο φάσεις, δύο γκολ. Δίκαιο στο πρώτο ημίχρονο το 2-0, αλλά στο δεύτερο πιστεύω ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και θα μπορούσαμε να βάλουμε δύο γκολ και εμείς. Χάσαμε ευκαιρίες, δεν το κάναμε, χάσαμε και το πέναλτι… Τώρα συνεχίζουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εδώ που φέραμε την ομάδα. Εμείς τη φέραμε εδώ και εμείς θα τη βγάλουμε από το αδιέξοδο», τόνισε αρχικά ο μέσος των Ακριτών μιλώντας στην κάμερα της «Nova» μετά τη λήξη της αναμέτρησης στη Λιβαδειά, συμπληρώνοντας για τον κακό αγωνιστικό χώρο: «Ένας αγωνιστικός χώρος όταν είναι βαρύς και η μπάλα δεν κυλάει, σίγουρα επηρεάζει».

Για τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, τόνισε: «Εμείς τα δύο παιχνίδια αυτά που έρχονται τα αντιμετωπίζουμε σαν τελικό. Εδώ που φθάσαμε δεν μας ενδιαφέρει ούτε ο εαυτός μας, ούτε τίποτα. Πάνω από όλα βάζουμε την ομάδα και τίποτα άλλο. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να φύγουμε από αυτή τη σχέση γιατί η Ξάνθη είναι μια ομάδα που δεν της αρμόζει αυτή η θέση. Πριν λίγο καιρό κοιτάζαμε παραπάνω και τώρα παρακάτω… Τώρα είναι στο χέρι μας να τη βγάλουμε από αυτή τη θέση».

Καταλήγοντας, ο Πλατέλλας σχολίασε: «Χάνουμε χρόνο και δεν ξέρω πως τα καταφέρνουμε όταν τρώμε γκολ, να πιέζουμε μετά τον αντίπαλο ή όταν τρώμε κόκκινη να είμαστε μετά καλύτεροι. Αυτό δεν το καταλαβαίνω»…

 
Την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της Ξάνθης, αλλά και την πεποίθησή του πως η νέα αγωνιστική σεζόν θα τη βρει επίσης στα «μεγάλα σαλόνια» εξέφρασε ο Μάρκο Μαρκόφσκι, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το χαμένο πέναλτι του 77ου λεπτού.

«Σίγουρα αυτή η ήττα μας πικραίνει. Ήρθαμε εδώ σήμερα για να εξασφαλίσουμε την παραμονή αλλά δεν ξέρω γιατί, πετάξαμε ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο κάναμε μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουμε το παιχνίδι. Πιστεύω αν έμπαινε το πέναλτι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο μέχρι το τέλος, αλλά δυστυχώς μείναμε στο μηδέν και χάσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Σίγουρα για μας τα πράγματα δεν είναι εύκολα, θα κοιτάξουμε στα τελευταία δύο παιχνίδια να πάρουμε τη νίκη που θα μας δώσει την παραμονή», τόνισε αρχικά ο επιθετικός των Ακρίτων στην κάμερα της «Nova», μετά τη λήξη της αναμέτρησης στη Λιβαδειά, συμπληρώνοντας για τα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος:

«Τα βλέπω όπως το σημερινό παιχνίδι. Και εμείς και ο Λεβαδειακός κυνηγήσαμε τη νίκη σήμερα. Έτσι θα είναι και τα επόμενα δύο παιχνίδια για μας, σίγουρα θα έχουμε περισσότερη πίεση, αλλά δυστυχώς εμείς φέραμε την ομάδα εδώ και πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίσουμε ένα ματς που θα μας δώσει την παραμονή. Πιστεύω στους συμπαίκτες μου και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Εγώ ελπίζω θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αν δεν γίνει υπάρχει και το τελευταίο. Εμείς θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τη φάση του πέναλτι, κατέληξε: «Ήταν καθαρό πέναλτι γιατί ήμουν σε θέση βολής όταν με έριξε ο αντίπαλος. Πίστευα πολύ και ήμουν σίγουρος ότι θα το βάλω μέσα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Νιώθω πολύ άσχημα γι αυτό, αλλά πρέπει να σηκώσω το κεφάλι, όπως και οι συμπαίκτες μου και στα υπόμενα δύο παιχνίδια να είμαστε αυτοί που πρέπει».