Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ποιο κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ εκπροσώπησε ο Κ. Μπαμπασίδης στην Συνδιάσκεψη στελεχών της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης;

Μεταβίβασε τον χαιρετισμό του ο κομοτηναίος πολιτευτής, που ακόμα ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν θα κατέβει υποψήφιος απέναντι στον Στυλιανίδη στην Ροδόπη

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στη Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Στελεχών της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραβρέθηκε ο Υπεύθυνος Διαπολιτισμικής και Μειονοτικής Εκπαίδευσης του Τομέα Παιδείας της ΝΔ Κυριάκος Μπαμπασίδης, εκπροσωπώντας τον Τομεάρχη Παιδείας Βουλευτή Β’ Αθηνών Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης μεταβίβασε το χαιρετισμό του πρώην Υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου, στα στελέχη της ΔΑΚΕ, τονίζοντας ότι «η παιδεία ενός έθνους είναι προϊόν των ιδανικών, των αντιλήψεων και των αξιών που διέπουν τη ζωή του. Η παιδεία οφείλει να κατοχυρώνει τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν την εθνική μας ταυτότητα: τη γλώσσα, την ιστορία και την παράδοση μας.

Στη σημερινή της οικονομικής κρίσης, αποτελεί ίσως τη μοναδική επένδυση προοπτικής και το μοναδικό μηχανισμό ανάπτυξης αλλά και αναδιανομής του εισοδήματος. Ο πλούτος του αύριο είναι συνώνυμος με την γνώση. Για αυτό η παιδεία γενικότερα και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση ειδικότερα, αποτελούν κεφαλαιώδες εθνικό θέμα. Οι πολιτικές εμμονές, οι μικροκομματικές νοοτροπίες και λογιστικές λογικές έχουν οδηγήσει σε κρίση αξιών, σε βαθιά και πολύπλευρη κρίση, με την εκπαίδευση να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Κρίση που πλήττει παράλληλα τον κοινωνικό ιστό και υπονομεύει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας».

Παράλληλα εκ ονόματος του Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ ανέπτυξε τα πεπραγμένα και την δραστηριότητα του Τομέα, μέχρι σήμερα αλλά και τους οργανωτικούς άξονες ενόψει των εθνικών εκλογών.