Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Θρίλερ με την ξανφνική παραίτηση του υπερπεριφερειάρχη Θράκης

Κάποιοι λένε ότι ο Θύμιος Σώκος έφυγε άπό την αποκεντρωμένη διοίκηση για τα πολιτευθεί, ωστόσο λέγεται ότι δεν κατέθεσε αίτηση για το ψηφοδέλτιο ενώ την ίδια ώρα βγαίνουν καταγγελίες ότι δεν πλήρωσε χαράτσι, όπως όλοι οι Έλληνες
          ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Παρελθόν είναι από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης ο Θύμιος Σώκος.


Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας πρόκειται να πολιτευτεί στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στις προσεχείς εκλογές και η Τρίτη 3 Απριλίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία στην οποία έπρεπε να έχει θέσει την παραίτησή του προκειμένου να μην αντιμετωπίσει κώλυμα ανακήρυξης ή εκλογιμότητας.

Το XanthiPress.gr υποστήριξε  ότι ο μέχρι πρότινος Γεν. Γραμματέας Α.Δ. Μακεδονίας-Θράκης εγκατέλειψε τη θέση του προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Η πρόθεση του πρώην Δημάρχου Αγρινίου και πρώην Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας δεν ήταν άγνωστη στην ιδιαίτερη πατρίδα του αλλά η απόφαση ήταν σχετικά ξαφνική για την περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης.


Συνεχίζει ο Γεν. Διευθυντής

Η παραίτησή του παρέμεινε άγνωστη ακόμη και στην έδρα της Αποκεντρωμένης, τη Θεσσαλονίκη μέχρι την τελευταία στιγμή. Στη θέση του δεν έχει οριστεί κάποιος αντικαταστάτης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΧanthiPress.gr, τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ασκεί από το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Διευθυντής Ηλίας Θεοδωρίδης. Ενόψει των επικείμενων Εκλογών δεν αναμένεται ότι θα οριστεί νέο πολιτικό πρόσωπο για το υπόλοιπο της θητείας της απερχόμενης Κυβέρνησης.

Ήταν ο πρώτος Υπερπεριφερειάρχης της περιοχής, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την υπογραφή του για την έκπτωση του Π. Ψωμιάδη από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.


Δεν κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας

Την ώρα ωστόσο που το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Σώκος παραιτήθηκε από Υπερπεριφερειάρχης για να πολιτευθεί, ρεπορτάζ από τον Τύπο της Αιτωλακαρνανίας αναφέρουν ότι ο Σώκος δεν κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας για να περιληφθεί στα βουλευτικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, όπως θα όφειλε με βάσει τις εξαγγελίες της Ιπποκράτους. Αντιθέτως, βγαίνουν και κάποια άλλα στοιχεία στην φόρα, που σαφέστατα φέρουν σε δύσκολη θέση τον πρώην Υπερπεριφερειάρχη, ειδικά αν σκοπεύει να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών


Το λέει η Δημοκρατία για το χαράτσι

Καθόλου αμελητέο το θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα Δημοκρατία για τους «πράσινους τζαμπατζήδες», η οποία αναφέρεται στη βίλα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, κ. Σώκου. Γράφει η "Δημοκρατία":

Ποιοι δεν πληρώνουν το γνωστό χαράτσι για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ; Αυτοί, που εξαθλιωμένοι από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν... έχουν πλέον ούτε εργασία, ούτε χρήματα! Επίσης αυτοί που νόμιμα εξαιρούνται. Όπως φαίνεται όμως υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία «οι τζαμπατζήδες». Το θέμα αποκτά βέβαια άλλο ενδιαφέρον αν βρεθεί στην κατηγορία αυτή να συμπεριλαμβάνεται και κάποιο από τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ…

Εν προκειμένω το ερώτημα αφορά το Θύμιο Σώκο, ένα από τα στελέχη πρώτης γραμμής, ο οποίος θήτευσε επί τετραετίες δήμαρχος Αγρινίου, στη συνέχεια νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης (δηλαδή διορισμένος υπερπεριφερειάρχης), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σώκος έχτισε προφανέστατα (με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο) πριν από μερικά χρόνια μια εξοχική έπαυλη στο Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας με θέα το μαγευτικό Ιόνιο. Ήδη το σπίτι αυτό, των 200 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, τα τελευταία χρόνια κατοικείται κανονικά και ηλεκτροδοτείται. Το ερώτημα είναι όμως πως γίνεται αυτή η ηλεκτροδότηση!

Σύμφωνα με το επίσημο «Δελτίο Γεωργοτεχνικών και γεωργοοοικονομικών στοιχείων» που αφορά την οικοδομή του «Ευθύμιου Σώκου», από το 2004 δόθηκε ηλεκτρικό ρεύμα εκτός προγράμματος όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά! Αυτό κατά τους γνωρίζοντες, σημαίνει πολύ απλά πως το σπίτι ηλεκτροδοτήθηκε ως γεώτρηση, χωρίς τους συνήθεις φόρους που επιβαρύνουν τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Με βάση αυτό, επίσης δεν καταβάλλεται και το πρόσφατο χαράτσι που επέβαλλαν στους λοιπούς «θνητούς» Έλληνες, οι αρχηγοί του κ. Σώκου, ο Γ. Παπανδρέου και ο Ε. Βενιζέλος!

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε αν, στο μεταξύ, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η έπαυλη να ηλεκτροδοτηθεί κανονικά. Διότι ναι μεν ο κ. Σώκος μπορεί να έχει κάνει αίτηση, αλλά η υποβολή της αναγκαίας μελέτης «εκκρεμεί» ακόμα ή όχι; Πάσα εξήγηση δεκτή!


.