Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση Παυλίδη κατά Γιαννακίδη για τις καταγγελίες Τζανίδη

«Οι μάσκες έπεσαν. Η σιωπή συνεχίζεται. Τι απαντά ο Περιφερειάρχης στις καταγγελίες του υποψηφίου συμβούλου του για παράνομες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές;»
                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ


Ο συνεργάτης του κ. Γιαννακίδη, επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος κ. Τζανίδης, τον καταγγέλλει ευθέως για «παράνομες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που τελούνται με πράξεις και παραλείψεις από περιφερειακή σύμβουλο αλλά και από τον ίδιο».Τον κατηγορεί ότι δεν έπραξε τίποτε όσα όφειλε επί πέντε (5) μήνες ενώ τον είχε ενημερώσει ως «αρχηγό της παράταξης και Περιφερειάρχη …προσκομίζοντας μερικά αντίγραφα από τις διοικητικές πράξεις καθώς και τις συγκεκριμένες διατάξεις του αρθρ. 117 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης)» για την συγκεκριμένη περίπτωση ασυμβιβάστου περιφερειακής συμβούλου ότι «του κατέστησε σαφές ότι, σε περίπτωση λήψης αποφάσεως από το περιφερειακό συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία με την ψήφο της κυρίας, τότε η απόφαση αυτή θα ήταν ακυρώσιμη αφού δυνάμει του αρθρ. 117 παρ 8 του Ν. 3852 ‘‘περιφερειακοί σύμβουλοι που αποδέχονται οποιοδήποτε από τα καθήκοντα ή τα έργα που συνιστούν ασυμβίβαστο εκπίπτουν, αυτοδικαίως, από το αξίωμά τους’’.

Βαριές καταγγελίες που εκθέτουν τον θεσμό, σε μια περίοδο που η Ελλάδα αγωνιά για διορθώσεις. Επί πέντε (5) μήνες ο κ. Γιαννακίδης, λειτούργησε με όρους ανοχής της παραβατικότητας, απαράδεκτης παρασιώπησης της , ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για την εγκυρότητα των αποφάσεων του Περ/κού Συμβουλίου. Κατά τα λοιπά πρωτοστατεί στις κροκοδείλιες κραυγές περί «του θεσμού και των υποκείμενων του». Καλούμε τον κ. Γιαννακίδη, να δώσει δημόσια εξηγήσεις στην κοινωνία της περιφέρειας, που αγωνιά κάτω από την πίεση των σκληρών μέτρων που πήγασαν από τέτοιες πρακτικές.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πρώην νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης ,ανέφερε:

«Οι μάσκες διαρκώς πέφτουν. Δεν μόνον η ανεπάρκεια που πάγωσε τα πάντα, επιβεβαιώνονται και τα άλλα βαριά ελλείμματα. Δυστυχώς η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ έμεινε στο χθες, στην συγκάλυψη, στις λογικές εποχών που μας κατέστρεψαν. Βαριές καταγγελίες, αναπάντητες, έλλειψη ευαισθησίας για την νομιμότητα, πλήγμα για ένα θεσμό που προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του, να δείξει μια νέα ταυτότητα. Έτσι θα πάμε μπροστά κ. Γιαννακίδη;