Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κλέφτες ποδηλάτων στις Φοιτητικές Εστίες Ξάνθης

Σχετική καταγγελία έκανε ένας φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτειου Πανεπιστημίου, που αναφέρεται και στα προβλήματα θέρμανσης και σίτισης στις εστίες των Κιμμερίων

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Το σοβαρό πρόβλημα με τις κλοπές ποδηλάτων στις φοιτητικές εστίες των Κιμμείρων αναφέρει ένας φοιτητής της Πολυτεχνικής (τα στοιχεία του στη διάθεσή μας) με επιστολή του προς τα ΜΜΕ της πόλης.


Αφού αναφέρεται, βέβαια, στα προβλήματα θέρμανσης, σίτισης κλπ που προκύπτουν από τις γενικότερες περικοπές επισημαίνει τις πολλές κλοπές ποδηλάτων που έχουν γίνει , τόσο νυχτερινές ώρες όσο, πλέον, και μέρα μεσημέρι, με αποτέλεσμα να βάζουν τα ποδήλατά τους στα μικροσκοπικά δωμάτια των εστιών.

Αναφέρει στην επιστολή του:

"Είμαι φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. στην Ξάνθη και διαμένω στις εστίες. Λόγων των γενικότερων περικοπών σε όλους τους τομείς έχουμε ελλείψεις στις εστίες, όσον αφορά θέρμανση, σίτιση, κλπ αλλά ένα από τα σημαντικότατα προβλήματα είναι οι κλοπές.

Έχουν αναφερθεί ορισμένες φορές να έχουν ανοιχτεί δωμάτια, ειδικά σε περιόδους διακοπών που οι φοιτητές λοίπουν, αλλά το θέμα έχει ξεφύγει με τις κλοπές ποδηλάτων. Κανείς δεν τολμά να αφήσει το ποδήλατό του στους κοινόχρηστους χώρους των εστιών για να μην του το κλέψουν. Οι περισσότερες κλοπές γίνονται νύχτες, όπως για παράδειγμα μια νύχτα που κλέψαν συνολικά 8 ποδήλατα! Αλλά το θράσος δεν σταματά εκεί, πρόσφατα έγιναν κλοπές και μέρα μεσημέρι, μεταξύ 3-6 το απόγευμα.

Θα παρακαλούσα να μεταφέρετε το θέμα στην κοινωνία της Ξάνθης, όποιος έχει υπόνοια για κλεμένο ποδήλατο να το αναφέρει στις αρχές. Οι περισσότεροι που τους έχουν κλέψει ποδήλατα το ανέφεραν στην αστυνομία, αλλά ελάχιστες είναι οι φορές που βρεθήκαν. Έτσι αναγκαζόμαστε να βάζουμε τα ποδήλατα μέσα στα ήδη μικρά δωμάτια των εστιών. Κατά στιγμές έχουν παρατηρηθεί διάφοροι μη-φοιτητές να κυκλοφορούν στις εστίες αλλά δεν έχουμε καταφέρει να τους πιάσουμε επ'αυτοφόρω." καταλήγει

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/