Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ντροπή: Αναστέλλουν τις ανακοινώσεις για την Κοινωφελή Εργασία ώστε να μην δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους

Στην Θράκη όλοι σχεδόν οι φορείς ήταν έτοιμοι να ανακοινώσουν τους επιτυχόντες, αλλά αυτό θα γίνει μετά τις 6 Μαΐου υπό τον φόβο να μην πέσει μαύρισμα στην κάλπη


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ







Την αναστολή των διαδικασιών επιλογής και πρόσληψης ανέργων στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέχρι τη διενέργεια των εκλογών ανακοίνωσε την Τρίτη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», μετά από υπόδειξη του ΑΣΕΠ.

Αυτό σημαίνει πως αναστέλλεται και η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων, ακόμη και σε φορείς για τους οποίους η σχετική διαδικασία ήταν σε εξέλιξη. Όλες οι διαδικασίες, μεταξύ των οποίων και η υποβολή αιτήσεων, θα συνεχιστούν μετά τις εκλογές.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς που έχουν προκηρύξει τις θέσεις απασχόλησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στο νομό Ξάνθης όσο και σε αυτόν της Ροδόπης αλλά και στον Έβρο οι φορείς ήταν σχεδόν έτοιμοι να ανακοινώσουν τους αρχικούς πίνακες των επιτυχόντων, αλλά αυτό θα γίνει προφανώς μετά τις εκλογές. Όλες οι σχετικές προθεσμίες που προβλέπονται από την κάθε πρόσκληση για την Περιφέρει Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρατείνονται κατά 12 μέρες.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Θράκη μόνο τα αποτελέσματα του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Ορεστιάδας έχουν ανακοινωθεί. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος του κόσμου είναι ότι εδώ και ένα μήνα που έχει περάσει από τις σχετικές ανακοινώσεις, η συγκεκριμένη ανάρτηση στο ThrakiLive παραμένει καθημερινά από τις κορυφαίες: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Ορεστιάδας.

Άραγε είναι τυχαία αυτή η αναβολή; Τυπικά βέβαια, έτσι έπρεπε να γίνει; Αλλά δεδομένου ότι υπάρχουν περιοχές που έχουν γίνει ήδη οι ανακοινώσεις, όπως η Ορεστιάδα, μήπως η αλήθεια για αυτήν την καθυστέρηση είναι αλλού; Στις επικείμενες εκλογές μεν, αλλά κυρίως στην ανάγκη να μην δυσαρεστηθούν προεκλογικά οι υποψήφιοι ψηφοφόροι. Γιατί κάποιοι θα επιτύγχαναν μεν, οι περισσότεροι όμως θα έμεναν εκτός. Και ενδεχομένως αυτό να το εξέφραζαν με κάποιον τρόπο και στην κάλπη...