Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Επίθεση των οπαδών του Πανσερραϊκού σε αυτούς του Πανθρακικού

Ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσε το  «Che Guevara Club», που δημοσιοποίησε και ένα βίντεο σε απάντηση εκείνου του «Panthrax Club» για την περίφημη επίθεση της Αστυνομίας που δημοσιεύσαμε ΕΔΩ
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Ανακοίνωση με αιχμές προς τους οπαδούς του Πανθρακικού εξέδωσε ο σύνδεσμος φίλων Πανσερραϊκού «Che Guevara Club». Οι οπαδοί της ομάδας των Σερρών απάντησαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών ο σύνδεσμος «Panthrax Club» και καυτηρίασαν τη στάση των φίλων της ακριτικής ομάδας στο μεταξύ τους ματς.


Αναλυτικά ανέφερε:

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση των "φιλάθλων" του Πανθρακικού μετά τον αγώνα του Σαββάτου, παρατηρούμε να γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην επίθεση που δέχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Η αστυνομική βία είναι κατακριτέα, άλλωστε είναι γνωστή η στάση του Che Guevara Club τα τελευταία χρόνια απέναντι σε αυτήν. Η βία αυτού του είδους, όμως, δε θα πρέπει να κατακρίνεται μόνο όταν αφορά τους εαυτούς μας και τους "δικούς" μας, αλλά σε κάθε περίπτωση και με κάθε αφορμή. Εμείς αποδοκιμάσαμε τις αστυνομικές δυνάμεις, τη στιγμή που χτυπούσαν τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας. Αντίθετα, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όταν η κερκίδα με τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οπαδοί του Πανθρακικού δε φάνηκαν να ευαισθητοποιούνται ιδιαίτερα. Τη στιγμή που οι Σερραίοι δέχονταν την επίθεση, οι του Πανθρακικού συνέχιζαν να βρίσκονται στα κάγκελα και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα εναντίον των οπαδών μας. Δεν είχαν αντιληφθεί μάλλον ότι αυτή ήταν η "πρόβα τζενεράλε" πριν την επίθεση στη δική τους κερκίδα.

Με την ευκαιρία, να τους υπενθυμίσουμε ότι στο μεταξύ μας αγώνα το 2009 στο ίδιο γήπεδο, πριν την έναρξη χτυπήθηκαν Σερραίοι φίλαθλοι αναίτια από τις δυνάμεις καταστολής και οι του Πανθρακικού είχαν συνεχίσει και τότε κατά τη διάρκεια της επίθεσης τα υβριστικά συνθήματα προς εμάς, χωρίς καν να ασχοληθούν με το γεγονός. Όταν, τότε, οι Σερραίοι οπαδοί είχαν "φάει" τα δακρυγόνα χωρίς λόγο, και πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Αντίθετα, συνέχιζαν να φωνάζουν εναντίον μας. Εμείς σαν οπαδοί, δε μάθαμε να βγαίνουμε μπροστά μόνο όταν κάτι κακό συμβαίνει στο δικό μας "σπίτι", ξέρουμε ότι αυτό που σήμερα συμβαίνει αλλού, αύριο μπορεί να συμβεί σε εμάς. Αντίθετα, εκείνοι θυμήθηκαν την ύπαρξη της αστυνομικής βίας, μόνο όταν εκδηλώθηκε εις βάρος τους.

Όσον αφορά την αφορμή της επίθεσης που δέχθηκαν, οι ίδιοι ισχυρίζονται πως έπαιξαν ρόλο "οι ύβρεις που δέχθηκαν από διοικητικά στελέχη της ομάδας των Σερρών". Ωστόσο, όπως όλοι είδαν, τα γεγονότα ξεκίνησαν από τους ίδιους, όταν κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να αποδείξουν το λιγοστό ανδρισμό τους, ορμώντας σε κάποιο μπουθ, ενώ κάποια άλλα "παλικαράκια" κινήθηκαν για πολλοστή φορά προς τη μεριά των φιλάθλων του Πανσερραϊκού, πίσω από τη σιγουριά των κιγκλιδωμάτων.

Και τώρα ας αναφερθούμε στο απόρθητο "κάστρο - φρούριο - καμίνι" της Κομοτηνής. Για να μην αναφερθούμε στην ανατροπή του Μπανγκουρά και του Στεφανίδη, στα ανύπαρκτα φάουλ, στις κομμένες αντεπιθέσεις, και εμφανιστεί η άποψή μας ως μεροληπτική υπέρ του Πανσερραϊκού ή υποκειμενική, ας θυμηθούμε μια φάση από έναν άλλο αγώνα του Πανθρακικού φέτος με τον ίδιο διαιτητή. Ο κος Λιαχούδης έχει σφυρίξει με μεγαλη "επιτυχία" φέτος σε τρία ματς στην Κομοτηνή, αυτό με τον Πανσερραϊκό, αυτό με την Καλλονή που έληξε 1-0 και αυτό με την ΑΕΛ που έληξε 1-0. Παρακολουθήστε στο βίντεο στο ακόλουθο link, τη φάση που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του διαιτητή μετά το 35ο δευτερόλεπτο στην αναμέτρηση Πανθρακικός-ΑΕΛ και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας:».

.