Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τι είπε ο Καρατζαφέρης στην Καβάλα πριν έρθει στην Θράκη

Δήλωσε έτοιμος για... συγκυβέρνηση, επιτέθηκε στην... Χρυσή Αυγή και σχολίασε τις εξελίξεις στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και τα εθνικά θέματα
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου την επομένη των εκλογών, εφόσον το κόμμα που λάβει τη διερευνητική εντολή υιοθετήσει τη θέση του ΛΑΟΣ για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εκτός μνημονίου, εμφανίστηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Καβάλα.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πολλές φορές ότι η μοναδική λύση «για διέξοδο από την κρίση, προκειμένου να σωθεί η χώρα και να βγει από τη σήψη, είναι να εγκαταλείψει τους επαχθείς όρους του μνημονίου, δηλώνοντάς το ευθαρσώς προς όλους τους δανειστές της σε Ευρώπη και Αμερική».

Αναφερόμενος στις εκλογές της 6ης Μαΐου υπογράμμισε ότι πρέπει το εκλογικό σώμα να ψηφίσει, όχι με γνώμονα τον δικαιολογημένο θυμό του, αλλά με γνώμονα τη λογική και τις ανάγκες της χώρας. Τόνισε επίσης ότι δεν μπορούν να εκλεγούν πρωθυπουργοί και να οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και την πρόοδο πολιτικοί, όπως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, που έδεσαν πισθάγκωνα τα χέρια τους υπογράφοντας το μνημόνιο και οφείλουν να τηρούν όλους τους όρους του.

Ο κ. Καρατζαφέρης, έκανε λόγο για εξαλλοσύνες πολιτικών αρχηγών, που ηγούνται σε ευκαιριακά κόμματα και στοχεύουν να παραπλανήσουν τον λαό, όπως και για κόμματα ακραία που με την είσοδό τους στη Βουλή θα κινδυνέψουν και τα τελευταία υπολείμματα δημοκρατίας που άφησαν τα θεσμικά κόμματα. Μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη Χρυσή Αυγή και την πολιτική που πρεσβεύει, σημειώνοντας ότι τα αυξημένα ποσοστά που εμφανίζει οφείλονται στον θυμό του εκλογικού σώματος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο χρειάζεται θάρρος «και μέχρι σήμερα απέδειξαν ποιοι έχουν θάρρος, ποιοι αντιστάθηκαν σε κάθε πίεση και εκβιασμό απ’ όπου κι αν προέρχονταν». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσπάθεια που κατάβαλε ο ίδιος για την έλευση στην Ελλάδα Ρώσων επιχειρηματιών, που είχαν τη διάθεση και την πρόθεση να επενδύσουν στη χώρα σε μεγάλους αναπτυξιακούς τομείς -όπως η ενέργεια και η ναυτιλία- απαλείφοντας το δημόσιο έλλειμμα. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «κάθε προσπάθεια ναυάγησε λόγω της εμπλοκής και της απαγόρευσης του αμερικανικού παράγοντα».

Τέλος, τάχθηκε κατά της συνέχισης της παραμονής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και υπέρ της απομάκρυνσής τους με κάθε δημοκρατικό μέσο, ενώ συμπλήρωσε ότι αποτελεί αιτία πολέμου, για τον ίδιο και το κόμμα του, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία» και ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου ν' αποφασίσει ο ίδιος ο λαός.