Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Επιστολή-βόμβα υπέρ Δημητριάδη

«Νιώθουμε άδειοι και ορφανοί», λένε οι παίκτες της Εθνικής Εφήβων, ανάμεσά τους και τέσσερις Θρακιώτες, για τον εβρίτη πρώην προπονητή τους
    ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ








«Νιώθουμε άδειοι και ορφανοί», λένε οι παίκτες της Εθνικής εφήβων βόλλεϋ μετά την παραίτηση – σοκ του εβρίτη προπονητή Μάκη Δημητριάδη, που σύμφωνα με απόφαση της ΕΟΠΕ θα αντικατασταθεί από τον παλιό του συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό Στέλιο Καζάζη.

Πέντε μέρες μετά την μεγάλη επιτυχία της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τρεις ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της παραίτησης, οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας δημοσιοποίησαν μια επιστολή «αγάπης» προς τον προπονητή τους. Η επιστολή απευθύνεται προς την ΕΟΠΕ και κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ και σε αυτήν αναφέρουν πως νιώθουν «άδειοι» μετά την τελευταία εξέλιξη και ευχαριστούν τον «μέντορά» τους για όσα τους δίδαξε ως προπονητής, αλλά και ως άνθρωπος. Την επιστολή υπογράφουν όλοι οι παίκτες της Εθνικής, επομένως και οι Ραφαήλ Κουμεντάκης και Ανέστης Δαλακούρας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που συμμετείχαν στην αποστολή στο Μαυροβούνιο αλλά και οι επίσης εβρίτες Δημήτρης Κωνσταντινίδης της Ορεστιάδας και Δημήτρης Χατζόπουλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που είχε κληθεί στην Εθνική Ομάδα αλλά δεν μπόρεσε να μετάσχει στην προετοιμασία και τους αγώνες λόγω... Πανελλαδικών.


Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή των παικτών:


«Παρά την πρόσφατη πρόκριση μας στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Έφηβων νιώθουμε ξαφνικά ''άδειοι'' και ''ορφανοί'' μετά την αποχώρηση του ανθρώπου που μας έδεσε σαν οικογένεια. Ο ''πατέρας'', ο προπονητής, ο φίλος και μέντορας μας, μη αποδεχόμενος τις ανορθόδοξες συνθήκες εργασίας και προετοιμασίας μας, επέλεξε το δύσκολο δρόμο της αποχώρησης μετά την επιτυχία, αντί για τον εύκολο δρόμο της διάκρισης και της σταδιοδρομίας του. Εκτός από σωστό βόλεϊ, μας έμαθε και άξιες που θα μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή.


Όσοι τον χειροκροτούσαν ή έσπευδαν να φωτογραφηθούν μετά από κάθε επιτυχία της ομάδας, απέτυχαν να μας εξασφαλίσουν στο ελάχιστο τη δυνατότητα προετοιμασίας, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, εφάμιλλη των αντιπάλων που αντιμετωπίσαμε και κερδίσαμε. Αντιθέτως εμείς ήμασταν σε όλες τις υποχρεώσεις και τους στόχους, που θέταμε σαν ομάδα, συνεπείς.


Αυτό από τη μια μας πεισμώνει για να πετύχουμε τους υψηλότερους δυνατούς στόχους, αλλά από την άλλη μας απογοητεύει για το πόσο καλύτερες θα μπορούσαν να ήταν οι επιδόσεις μας και το μέλλον μας στο ελληνικό και διεθνές βόλεϊ. Θα συνεχίσουμε όσο είναι δυνατόν το ''ταξίδι'' και την προσπάθεια μας, αλλά δυστυχώς χωρίς την καθοδήγηση του φυσικού προπονητή - ηγέτη μας, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια της πορείας μας.


Θέλουμε δημόσια, από καρδιάς, να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας κ. Μάκη Δημητριάδη για την τεράστια συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτού του ονειρικού ''ταξιδιού'' που το Ελληνικό βόλεϊ έχει τόσο ανάγκη στα δύσκολα χρόνια που βιώνει. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να έχουμε την τιμή να ξανά συνεργαστούμε μαζί του. Δεν θα ξεχάσουμε όσα έκανε για μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή του. 


Με εκτίμηση στον προπονητή μας, οι παίχτες της Εθνικής Εφήβων,


Μ. Κοκκινάκης - (αρχηγός),
Α. Δαλακούρας,
Δ. Ζήσης,
Θ. Ηλίας,
Ρ. Κουμεντάκης,
Δ. Κωνσταντινίδης,
Μ. Λιόντας,
Γ. Μαδούρας,
Ν. Μαυραγάνης,
Θ. Πρωτοψάλτης,
Γ. Σκαρλατίδης,
Χ. Στεφανίδης,
Κ. Στίγγας,
Γ. Τζιουμάκας,
Δ. Χατζόπουλος,
Ν. Χριστόφας.»