Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Πλημμύρισε από τουρίστες σήμερα η Ξάνθη

Οκτώ τουριστικά γκρουπ επισκέφθηκαν το πρωί την πόλη με τον κόσμο να ξεναγείται στα στενά της Παλιάς Πόλης και να πραγματοποιεί βόλτα στο κέντρο, τα μαγαζιά και τα καφέ


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






Οκτώ τουριστικά γκρουπ επισκέφτηκαν το πρωί του Σαββάτου την πόλη της Ξάνθης, με τους τουρίστες να ξεναγούνται στα στενά της Παλιάς Πόλης και να πραγματοποιούν μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της Ξάνθης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το κρουαζιερόπλοιο Vouager κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας, με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους επιβαίνοντές του να πραγματοποιούν μια σειρά από εξορμήσεις στα στενά του Νέστου και στην Ξάνθη, δίνοντας μια παροδική, αλλά ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ανάσα στην τουριστική κίνηση του Νομού.

Τα οκτώ τουριστικά λεωφορεία που κατέφταναν με διαφορά ελάχιστων λεπτών στην πόλη της Ξάνθης, στάθμευσαν στο γήπεδο του ΑΟΞ, αναγκάζοντας τους τουρίστες να μεταβούν οδικώς μέχρι το κέντρο της πόλης, με τους ξεναγούς να επισημαίνουν πως αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα σε αρκετούς από τους επισκέπτες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κος Απόστολος Αγκόρτσας, βρέθηκε στο σημείο αποβίβασης των τουριστών διανέμοντάς τους διαφημιστικό υλικό, για την τουριστική προβολή του Νομού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται άλλα έξι κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα, τα οποία θα φέρουν κύματα τουριστών προς της πόλη της Ξάνθης, με τους τουριστικούς ξεναγούς ωστόσο να επισημαίνουν την ανάγκη καλύτερης “εξυπηρέτησης” αυτών, μέσω της άμεσης αποβίβασής τους στο κέντρο της πόλης.