Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δέχθηκε τον Παγκόσμιο Σκακιστή Γ. Βαλλιάνο

Μέσα σε λίγες μέρες κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών κάτω των 12 ετών


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Τον Πανελλήνιο και Παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, αθλητή του ΜΓΣ Εθνικού, Γεράσιμο Βαλλιάνο, συνοδευόμενο από τον προπονητή του, κ. Ηλία Δόβρη, δέχτηκε στο γραφείο του την Τετάρτη 2 Μαΐου και ώρα 12:00 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.Ο 12χρονος μαθητής της ΣΤ’ δημοτικού εντυπωσίασε με τις εξαιρετικές επιδόσεις του στο σκάκι, αφού κατάφερε να διακριθεί σε δύο μεγάλες διοργανώσεις τον περασμένο μήνα, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (7-9 Απριλίου), ενώ λίγες ημέρες αργότερα (16-22 Απριλίου) αναδείχτηκε πρωταθλητής και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι Ερασιτεχνών κάτω των 12 ετών.



Ο Γεράσιμος Βαλλιάνος και ο προπονητής του επισκέφτηκαν το Δήμαρχο προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στη διοργάνωση των ημιτελικών αγώνων του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στο Σκάκι που διεξήχθησαν στην Αλεξανδρούπολη στις 10 και 11 Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης καλωσόρισε θερμά τον ταλαντούχο σκακιστή, τον συνεχάρη για τη σημαντική του επιτυχία και συζήτησε μαζί του για τις προπονήσεις και τα μελλοντικά του σχέδια. Ο κ. Λαμπάκης ζήτησε, ακόμη, να ενημερωθεί και για τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σκακιστικός όμιλος, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή είναι πρόθυμη να προσφέρει οποιαδήποτε επιπλέον υλικοτεχνική υποστήριξη με στόχο την εξέλιξη των εντόπιων αθλητών.  

.