Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σήμερα περιμένουν να δοθεί η γραμμή του Προξενείου, αύριο στα τζαμιά οι λίστες

Από τις ειδήσεις του TRT περιμένουν ακόμα και οι ίδιοι οι υποψήφιοι να μάθουν αν θα είναι στις επιλογές του βαθέως κράτους της Τουρκίας για να πέσει γραμμή υπέρ τους


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει η γραμμή του προξενείου αναφορικά με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Θεωρούν σίγουρη την εκλογή Χατζηοσμάν στην Ροδόπη. οπότε ψάχνουν τον τρόπο για να βγάλουν άλλον έναν τουλάχιστον στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια και δύο στην Ξάνθη.

Στο Προξενείο θεωρούν σίγουρο ότι θα εκλεγεί βουλευτής από μικρό κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη, ενώ επίσης εκτιμούν ότι αυτό το τρίτο κόμμα θα αναδειχθεί ουσιαστικά από τις ψήφους της μειονότητας. Οπότε θα είναι κάποιος μειονοτικός.

Η πρώτη επιλογή είναι η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και για τους δύο νομούς. Πριν δώσουν όμως το ΟΚ για να ψηφιστούν Ιλχάν Αχμέτ και Τουρκές Χατζημεμίς, περιμένουν να τελευταία γκάλοπ για να δουν αν θα μπει το κόμμα στην Βουλή. Γιατί αν δεν μπει, θα διακινδυνεύσουν να μην βγάλουν τίποτα πλην του Χατζηοσμάν.

Αν δουν ότι μπαίνει η Ντόρα, θα την στηρίξουν μονοκούκι. Αν δουν ότι δεν μπαίνει, μάλλον θα μοιράσουν τις ψηφους στον ένα νομό στον ΣΥΡΙΖΑ και στον άλλο στην ΔΗΜΑΡ, χωρίς να ξέρουμε ποιος σε ποιον. Επίσης, δεν αποκλείεται να γίνει παιχνίδι και με τον Μπουρχάν Μπαράν στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα δοθεί γραμμή υπέρ του Σαμαρά. . Δεν ξεχνούν τα όσα έκανε στις αρχές της δεκαετίας του '90. Επίσης το σίγουρο είναι ότι σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση, κεντρικό σύνθημα είναι το "Τούρκος στον Τούρκο".

Η συνέχεια επί της οθόνης του TRT και αύριο, που όπως συνηθίζεται, θα κυκλοφορούν οι λίστες με τους εκλεκτούς στα τζαμιά...