Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ένα βήμα πριν την υποψηφιότητα Ιλχάν η ΔΗΜΑΡ στη Ροδόπη

Μετά την θετική εισήγηση της τοπικής Νομαρχιακής Οργάνωσης, που παρακάμπτει το αντίστοιχο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Τσετίν στην Ξάνθη


         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Mε πλειοψηφία 6-3 πέρασε η πρόταση προς την Αθήνα της οργάνωσης Ροδόπης της ΔΗΜΑΡ για τον Ιλχάν Αχμέτ.



Η εισήγηση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ροδόπης της Δημοκρατικής Αριστεράς για την υποψηφιότητα του Αχμέτ Ιλχάν, ήταν θετική καθώς μετά την παραίτησή του από την Δημοκρατική Συμμαχία και την ευθεία καταγγελία της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά εκ μέρους του πρώην βουλευτή αλλά και την απόρριψη της επιλογής της Ντόρας Μπακογιάννη για την ουσιαστική πολιτική της ενσωμάτωση στη Ν.Δ., εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος γι΄ αυτή τη συνεργασία.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΗΜΑΡ στην Κομοτηνή, ο Ιλχάν Αχμέτ ποτέ δεν προκάλεσε με την πολιτική του συμπεριφορά και τις απόψεις του, ενώ χαρακτηρίζεται από πολιτική μετριοπάθεια και εκφράζει προοδευτικές απόψεις για τα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, είναι άψογος χειριστής της ελληνικής γλώσσας-γεγονός που δεν είναι πάντοτε αυτονόητο προσόν μειονοτικών υποψηφίων στην Θράκη-, έχει μεγάλη πολιτική εμπειρία και έναν ιδιαίτερα ευρύ κύκλο επαφών στην Αθήνα, που τον καθιστά φερέγγυο συνομιλητή σε πολλά επίπεδα.

Του αναγνωρίζεται άλλωστε ότι είχε το πολιτικό θάρρος να διαχωρίσει την θέση του από τη Ν.Δ., ήδη από το 2009 και την επόμενη της εκλογής του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της συντηρητικής παράταξης χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος που θα προέκυπτε για τον ίδιο από αυτή του την επιλογή.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι 11.000 σταυροί που κέρδισε στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου αποτελούν ρεκόρ για υποψήφιο «μικρού» κόμματος για το εκλογικό παρελθόν της Ροδόπης, αν εξαιρέσει κανείς την περίοδο των ανεξάρτητων συνδυασμών μεταξύ του 1989 και του 1993. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Μουσταφά Μουσταφά το 1996 εκλέχτηκε βουλευτής του Συνασπισμού με 7.000 ψήφους, γεγονός που την εποχή εκείνη είχε χαρακτηριστεί ως μια πολιτική ανατροπή πρώτου μεγέθους για τα εκλογικά δεδομένα της μειονότητας στο νομό Ροδόπης.