Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Εφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Φίλοι, συγγενείς και παλιοί κομοτηναίοι αποχαιρέτησαν τον Μιχάλη Χατζηϊωαννίδη που διετέλεσε 22 χρόνια πρόεδρος του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και έβαλε την σφραγίδα του στην ανάπτυξή του, ενώ όταν αποχώρησε  ολοκληρώνοντας τον κύκλο του, άφησε στο ταμείο 50 εκατομμύρια δραχμές


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ










Ο Ιωάννης Καρτσοβίτης 
επιθεωρητής της ΤΙΤΑΝ,
με στελέχη της εταιρίας 
και τον Ανέστη Βακιάνη

Ήταν ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με σύνεση, νοικοκυροσύνη, με συναίσθηση του χρέους και την προάσπιση των συμφερόντων των επαγγελματιών, ο Μιχάλης Χατζηϊωαννίδης, ένας πραγματικός άρχοντας στην συμπεριφορά και τον τρόπο λειτουργίας του. Από τους τιμιότερου επαγγελματίες μέσα την Θράκη που δεν θα βρεθεί ούτε ένας να πει κάτι αρνητικό για τη προσωπικότητά του, έφυγε χθες από την ζωή αθόρυβα, πλήρης ημερών σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας την αγαπημένη του σύζυγο Πόπη, τις κόρες του Ελένη και Μινέρβα και τους γαμπρούς του Γιώργο και Βασίλη.


Ο Μιχάλης Χατζηϊωαννίδης διετέλεσε πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου από τον Οκτώβριο του 1965 έως και τον Αύγουστο του 1967 και μετά την μεταπολίτευση, από τον Οκτώβριο του 1974 έως τον Δεκέμβριο του 1993 οπότε μετά τον διαδέχθηκε με την εκλογική διαδικασία που ακολούθησε ο Χρόνης Δημητριάδης. Στην διάρκεια της θητείας του ήταν αυτός που αγωνίστηκε για ν΄ ακουστεί η φωνή του Επιμελητηρίου και των Επαγγελματοβιοτεχνών, συνέβαλλε στην ανακαίνιση του κτηρίου της οδού Καβείρων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι άφησε στο ταμείο του Επιμελητηρίου όταν παρέδωσε στους διαδόχους του, το σοβαρό ποσό των 50 εκατομμυρίων δραχμών τότε!
«Κάποτε είχαμε προτείνει στον Μιχάλη Χατζηιωαννίδη να γίνει δήμαρχος Κομοτηνής και μας είπε ότι μοναδική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να με προτείνουν όλα τα κόμματα πράγμα που είναι αδύνατο να συμβεί» μας είχε πει αναφέροντας την βιωματική αυτή εμπειρία στο «Χ» ο Ανέστης Βακιάνης.

ΕΦΥΓΕ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

Τη νεκρώσιμη ακολουθία για τον Μιχάλη Χατζηϊωαννίδη που τελέσθηκε χθες το μεσημέρι στο ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής παρακολούθησαν ο νυν πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αργύρης Αργυρόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Κων. Λιούρτας, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης, ο Σταύρος Τσομπανίδης παλιός επιστήθιος φίλος του εκλιπόντα, η Μαίρη Καΐκα από τον ΟΤΕ, και η Μέμπα Βεζυριανίδου συνάδελφοι τηλεφωνήτριες της συζύγου του εκλιπόντα, ο δικηγόρος Βασ. Χουρμουζίδης γαμπρός του, ο δικηγόρος Πάνος Φυγκάς, η Πέπυ Τσουλπά, ο Άγγελος Βεζυριανίδης, η Ε. Χατζησυμεών, η Ερμιόνη Τσιμπερίδου, ο Σιδέρης Ευαγγελίδης, ο Θεολόγος Χατζηνικολάου, ο Καρά Χουσεΐν σύμβουλος Επιμελητηρίου, ο κ. Τερλεμές τέως τραπεζικός υπάλληλος της Τράπεζας Ελλάδος, ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Φακίριδης, ο μηχανικός Ανέστης Βακιάνης και πλήθος Κομοτηναίων της παλιάς φρουράς αλλά και ο Ιωάννης Καρτσοβίτης επιθεωρητής πωλήσεων Εσωτερικού στο κλάδο Τσιμέντων της ΤΙΤΑΝ με στελέχη της εταιρίας τιμώντας ένα άξιο συνεργάτη αντιπρόσωπο του δικτύου τους.