Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Χωρίς μουσουλμάνα υποψήφια το Miss Thraki 2012;

Πέρυσι η Εμινέ Γεσήρ όχι μόνο διαγωνίστηκε στα Playmate σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά κέρδισε και τίτλο. Ωστόσο στον τοπικό διαγωνισμό Miss Thraki ο μισός πληθυσμός της Ροδόπης και της Ξάνθης δείχνει να έχει αποκλειστεί...
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Δυστυχώς δεν λάβαμε κάποιο δελτίο Τύπου, αλλά από το site που έχει αναλάβει αποκλειστικά την παρουσίαση των 14 φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού Miss Thraki έπειτα από τον ημιτελικό του περασμένου Σαββάτου, διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς για ακόμα μια φορά δεν υπάρχουν μουσουλμάνες κοπέλες για να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Δικαιολογημένα αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να θεωρείται διαγωνισμός ομορφιάς για όλη την Θράκη ένας διαγωνισμός που αποδεικνύεται ότι δεν αφορά τον μισό πληθυσμό στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Και το λέμε αυτό γιατί τα καλλιστεία δεν αποτελούν και δεν πρέπει να αποτελούν αποκλειστικά χριστιανικό προνόμιο.

Αν δεν κάνουμε λάθος, μουσουλμάνα δεν συμμετείχε ούτε στην περυσινή πρώτη διοργάνωση. Και όμως, η ομορφότερη Θρακιώτισσα για το 2011 ήταν μια μειονοτική κοπέλα από την Ξάνθη, η Εμινέ Γεσήρ, που πήγε στην Αθήνα, συμμετείχε σε έναν πολύ πιο τολμηρό διαγωνισμό από το Miss Thraki, αυτόν του περιοδικού Playboy και κέρδισε και τίτλο!!!

Κατά συνέπεια κάτι λάθος γίνεται. Δεν σημαίνει βεβαίως ότι φταίνε οι διοργανωτές για το αν συμμετείχαν στην διαδικασία μουσουλμάνες ή όχι. Απλώς τα περσινά Playmate αποδεικνύουν ότι δεν στέκει το επιχείρημα πως δεν υπάρχουν όμορφες μουσουλμάνες κοπέλες, ούτε φυσικά το επιχείρημα ότι λόγω συντηρητικών καταβολών δεν συμμετέχουν σε τέτοιους διαγωνισμούς. Το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση, δουλειά των διοργανωτών είναι να προστατέψουν τον θεσμό. Και δική μας δουλειά με την κριτική μας, να τους βοηθήσουμε σε αυτό.

Αν θέλουν να λέγεται ο διαγωνισμός Miss Thraki και να είναι πράγματι τέτοιος, πρέπει να περιλαμβάνει κοπέλες από όλη την Θράκη. Όχι μόνο (ή κυρίως) από έναν νομό. Και φυσικά πρέπει να περιλαμβάνει κορίτσια και από όλες τις κοινωνικές ομάδες που κατοικούν στον όμορφο τόπο μας. Διαφορετικά ας τον ονομάσουν "Miss Χριστιανή Thraki" ώστε να μην γίνονται και παρεξηγήσεις...