Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Διπλασιάσθηκαν τα κέρδη της Πλαστικά Θράκης

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 65,3% και διαμορφώθηκαν σε 7,4 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη αλλά και ενίσχυση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η «Πλαστικά Θράκης» το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.



Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρείας ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ από 866 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας αύξηση 219,7% ενώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκε κατά 6,7% και έφθασε στα 64,5 εκατ. ευρώ από 60,4 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μεγέθη της εισηγμένης, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 65,3% και διαμορφώθηκαν σε 7,4 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη πριν τους φόρους, ανήλθαν σε 3,5 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αύξηση των μεγεθών του ομίλου είχε ο κλάδος των Τεχνικών Υφασμάτων λόγω των εξής παραγόντων:

Της απόδοσης των ενεργειών για αποτελεσματικότερη λειτουργία.
Της αύξησης των πωλήσεων καινοτόμων προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.
Της ισχυρής ζήτησης στις διεθνείς αγορές και τέλος
Της συγκυριακής βελτίωσης του spread μεταξύ των τιμών των πρώτων υλών και των τιμών πώλησης (μείωση των τιμών των πρώτων υλών κατά 5% στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και διατήρηση των τιμών πώλησης στα ίδια επίπεδα).


Βελτίωση
Ο κλάδος της συσκευασίας παρουσίασε βελτίωση στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ωστόσο, όχι στα πλέον επιθυμητά επίπεδα, λόγω της μεγαλύτερης έκθεσης του εν λόγω κλάδου στην εγχώρια αγορά.

Αναφορικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2012, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των μεγεθών, όχι όμως στους τόσο υψηλούς ρυθμούς αύξησης του πρώτου τριμήνου λόγω της αστάθειας εντός και εκτός συνόρων.

.