Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ντροπή! Χωρίς ελληνικά κανάλια εδώ και μια εβδομάδα όλη η ορεινή περιοχή της Ξάνθης

Πώς μπορεί να υπάρχουν απαιτήσεις μετά από τέτοιες συμπεριφορές να μην βάζουν δορυφορικές κεραίες οι κάτοικοι και να μην βλέπουν τα τουρκικά κανάλια;
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Χωρίς Ελληνικά Κανάλια παραμένει η ορεινή περιοχή του Δήμου Μύκης από την περασμένη Πέμπτη.



Οι κάτοικοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία και το παράπονό τους για το γεγονός ότι συχνά έχουν σοβαρές βλάβες (όπως τώρα λόγω κακοκαιρίας) και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα επίγεια ελληνικά κανάλια, λόγω βλαβών ενώ αναφέρουν ότι αγνοούν σημαντικά γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στη χώρα, όταν αποκλείονται για μέρες από τη μετάδοση. Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε τώρα αλλά υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιλυθεί.


Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ιρφάν Ουζούν, αναγνωρίζει το πρόβλημα που παρουσιάζει η ορεινή περιοχή και είναι γνωστό αλλά αναφέρει ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή του. Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, έχει ήδη καθοριστεί η τοποθεσία για ένα πάρκο κεραιών στην Ορεινή Περιοχή, προκειμένου να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με το γεωφυσικό ανάγκλυφο που κάνει αδύνατη την εκπομπή σε όλους τους οικισμούς και δημιουργεί τα συχνά προβλήματα.


Η λύση αναμένεται ότι είναι δυνατό να δοθεί ίσως και μέσα στο καλοκαίρι με την εκπομπή από ένα κεντρικό σημείο που να ικανοποιεί τους περισσότερους οικισμούς και να μην είναι εκτεθειμένο σε διαρκείς βλάβες.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/