Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο Καμμένος αποκαλύπτει τις προθέσεις του για την έδρα του Έβρου

Μίλησε στο «thrakinews» και αποκάλυψε γιατί έκανε αυτήν την επιλογή, γιατί δεν προχώρησε στην κλήρωση που είχε προαναγγείλει, πως θα λειτουργήσει ως βουλευτής της περιοχής, πότε θα ξαναέρθει στον Θράκη, αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον Έβρο και αν θα κρατήσει τότε την έδρα
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στο «thrakinews.gr» μίλησε αποκλειστικά λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, εξηγώντας για ποιον λόγο επέλεξε να ορκιστεί ως βουλευτής Έβρου αλλά και δεσμευόμενος για το τι θα πράξει αναφορικά με το θέμα αυτό στις εκλογές του Ιουνίου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδεύονταν στην Βουλή από την σύζυγο και τον ένα γιο του, ενώ διαρκώς βρίσκονταν στο πλάι του τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Με επιστολή που είχε στείλει λίγο νωρίτερα στο προεδρείο της Βουλής, είχε ενημερώσει επισήμως ότι θα κρατήσει τελικά την έδρα στον Έβρο και όχι εκείνην την Β' Αθήνας, όπου επίσης ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Έχασε έτσι την ευκαιρία να χριστεί βουλευτής (έστω και για μία ημέρα) ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στον Έβρο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος είχε κατέβει στην Αθήνα.

Όπως πάντως μας αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος, η κίνηση αυτή έγινε τελικά χωρίς την κλήρωση την οποία είχε προαναγγείλει, με καθαρά δική του απόφαση και αποκλειστικά για τους συμβολικούς λόγους που τον είχαν οδηγήσει στην απόφαση να εκτεθεί ως υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο αλλά και να έρθει να ψηφίσει, παρά την γνωστή περιπέτεια, στην Σαμοθράκη. Ωστόσο ο Πάνος Καμμένος συνόδευσε την απόφασή του αυτή με μια δέσμευση, την οποία έκανε με δήλωση αποκλειστικά προς το «thrakinews.gr»: ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής Έβρου, αλλά τότε ΔΕΝ πρόκειται να κρατήσει την έδρα στην Θράκη αλλά εκείνην της Β' Αθηνών.

«Σύντομα θα έρθω και πάλι στον Έβρο, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της Θράκης που δεν πρόλαβα λόγω του φορτωμένου προγράμματος να πάω κατά την προεκλογική περίοδο, αν και αρχικά είχα προγραμματίσει να τους επισκεφθώ. Τότε λοιπόν θα ανακοινώσω και επίσημα ότι αφενός θα είμαι και στις επερχόμενες εκλογές εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Έβρου όπως και στην Β' Αθηνών, αλλά αφετέρου θα δεσμευθώ δημοσίως προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να κρατήσω εκείνη την έδρα αλλά αυτήν της Β' Αθηνών»., δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως μας είπε, την απόφαση αυτήν την έλαβε με δεδομένο ότι η Βουλή που ορκίστηκε το πρωί της Πέμπτης θα έχει πολύ μικρή θητεία, ουσιαστικά μόλις ολίγων ωρών. «Τώρα θέλησα να στείλω ένα συμβολικό μήνυμα, όπως άλλωστε έκανα και με την υποψηφιότητά μου, για αυτό και δεν έγινε η κλήρωση που είχα προαναγγείλει αλλά αποφάσισα ο ίδιος να κρατήσω την έδρα στον Έβρο. Άλλωστε η έδρα αυτή δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα, αφού με απόφαση της Βουλής ουδείς από τους βουλευτές θα πληρωθεί οτιδήποτε για θητεία μόλις ολίγων ωρών», εξήγησε ο Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στις εκλογές του Ιουνίου μπορεί μεν ως αρχηγός του κόμματος να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του Έβρου και πάλι ο Πάνος Καμμένος, ωστόσο δεν πρόκειται να κρατήσει την έδρα εφόσον οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταφέρουν και πάλι να βγάλουν έδρα. «Στην λίστα του ψηφοδελτίου θα ακολουθούν κατά βάση οι υποψήφιοί μας με την σειρά που τους επέλεξε ο εβρίτικος λαός», μας είπε χαρακτηριστικά, ουσιαστικά φωτογραφίζοντας ότι θα ακολουθεί στην λίστα ως δεύτερο όνομα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που βγήκε πρώτος σε σταυρούς και θα είναι εκείνος που θα εκλεγεί βουλευτής.

Σε ερώτηση πάντως του «thrakinews» αν τα ψηφοδέλτια θα είναι ακριβώς τα ίδια, ο Πάνος Καμμένος απάντησε ότι κατά βάση αυτό θα συμβεί και διευκρίνισε ότι ως προς τις πρώτες θέσεις δεν θα αλλοιωθεί η λαϊκή βούληση, από την στιγμή άλλωστε που εκφράστηκε τόσο πρόσφατα. Δεν απέκλεισε ωστόσο να υπάρξουν και ορισμένες προσθήκες με ονόματα που θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν αίσθηση με τις υποψηφιότητές τους. Για περισσότερα πάντως και αρκετές ακόμα εκπλήξεις που ετοιμάζει στην Θράκη ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, ο Πάνος Καμμένος μας παρέπεμψε στην επικείμενη άνοδό του στον Εβρο αλλά και στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης στο πλαίσιο των νέων προεκλογικών περιοδειών του...


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/