Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Οι φαρμακοποιοί της Θράκης δεν θα δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Την απόφαση αυτή έλαβαν σε κοινή συνεδρίασή τους οι διοικήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης απαιτώντας τα χρωστούμενα του 2011 και εκπρόθεσμες οφειλές του 2012
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Την επ’ αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι να εξοφληθούν οι εκπρόθεσμες οφειλές για το 2012 καθώς και τα οφειλόμενα του 2011, αποφάσισαν σε κοινή συνεδρίαση τους στις 16 Μαΐου, οι Διοικήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης.


Οι φαρμακοποιοί της Θράκης ζητούν την έγγραφη δέσμευση ότι και οι πληρωμές των επομένων μηνών και καταβληθούν κανονικά ενώ αποφασίστηκε παράλληλα η διεξαγωγή τοπικών Γενικών Συνελεύσεων κι η ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων τοπικών φορέων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, Ενώσεις Συνταξιούχων) για τη σημερινή κατάσταση στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης.

Σε κοινή ανακοίνωση των ΦΣ επισημαίνεται ότι «ο ελλειμματικός από δημιουργίας του και πρόχειρα σχεδιασμένος ΕΟΠΥΥ κατέρρευσε ταχύτερα του αναμενομένου συμπαρασύροντας μαζί του τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη. Όσοι, ακολουθώντας τυφλά τις επιταγές του μνημονίου, δημιούργησαν ένα έκτρωμα καταδικασμένο να πεθάνει έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό.

Σήμερα 12.000 φαρμακεία είναι προ των πυλών του Τειρεσία και των κατασχέσεων από τις τράπεζες.

Σήμερα 30.000 οικογένειες φαρμακοποιών και βοηθών κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Σήμερα 9.500.000 εκατομμύρια ασφαλισμένοι καταδικάζονται να μείνουν εκτός της δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, διότι κανείς πια δεν πληρώνει τα φάρμακά τους».

«Η αθέτηση των ημερομηνιών πληρωμής του ΕΟΠΥΥ, σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά που οφείλονται στα φαρμακεία από το 2011 – και τα οποία κατά παράβαση κάθε νομιμότητας δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη –δε δίνουν κανένα περιθώριο παροχής νέων πιστώσεων, ενώ οδηγούν άμεσα το μεγαλύτερο μέρος των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών σε οριστικό κλείσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εφοδιασμό της αγοράς με το απαραίτητο φάρμακο» καταλήγει η ανακοίνωση.