Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πότε θα είναι έτοιμο το τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες στον Έβρο

Συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς το έργο για το οδικό τμήμα που θα ανήκει στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορμένιο


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Τον Ιούνιο του 2013 σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία θα είναι έτοιμο το οδικό τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες που ανήκει στο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο-Ορμένιο.


Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά έχει ταλαιπωρήσει τους κατοίκους με τα προβλήματα που έχει συναντήσει.

Τελικά μετά από συνεχόμενες αποτυχίες το έργο δόθηκε στην τεχνική εταιρεία ΑΕΓΕΚ με 19 εκ. ευρώ που κατασκευάζει και το τμήμα Αρδάνιο-Μάνδρα προκειμένου σε 13 μήνες από σήμερα να το έχει ολοκληρώσει.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι έτοιμο ένα μικρό τμήμα στους Ψαθάδες ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί και η παράκαμψη Λαβάρων. Σταδιακά και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου μικρά τμήματα θα ολοκληρώνονται.

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση των εργασιών του κάθετου οδικού άξονα από τον οικισμό Μάνδρας μέχρι τον οικισμό Ν. Ψαθάδων, από την Χ.Θ. 2+400 μέχρι την Χ.Θ. 16+400.

Στην εν λόγω εργολαβία περιλαμβάνεται επίσης η ολοκλήρωση των εργασιών της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής στο αντίστοιχο τμήμα, από την Χ.Θ. 1+232,26 μέχρι την Χ.Θ. 14+728,66, η αποκατάσταση και διαμόρφωση του εγκάρσιου και πλευρικού δικτύου τοπικών οδών καθώς και η κατασκευή δύο Ανισόπεδων Κόμβων. 

.