Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Πρόσκληση για τη Σαμοθράκη από τη Νικολάου στη Χίσλοπ

Η αντιπεριφερειάρχης Έβρου συναντήθηκε με την διάσημη βρετανίδα συγγραφέα του "Νησιού" και την προσκάλεσε μετά από την Κρήτη να έρθει και σε αυτό της Νίκης
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Με τη διάσημη βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου Μαυρανεζούλη στο περιθώριο της παρουσίασης στην Αλεξανδρούπολη του νέου της βιβλίου «Το νήμα».Η κ. Νικολάου δήλωσε «φανατική» αναγνώστρια των βιβλίων της συγγραφέως, η οποία έχει δημιουργήσει ιδιαίτερους δεσμούς με τη χώρα μας, (τα δύο από τα τρία βιβλία που έχει εκδώσει, Το Νησί και το Νήμα, είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα και την ιστορία της ) και την προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Σαμοθράκη.

« Η Σαμοθράκη, πατρίδα του διάσημου αγάλματος της Νίκης, είναι ένα νησί με μοναδική γοητεία, με πλούσια ιστορία , με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, με το Ιερό των Μεγάλων Θεών, στην Παλαιόπολη, τα Καβείρια Μυστήρια, τη μυστηριακή ατμόσφαιρά της, τις φυσικές ομορφιές, τους καταρράκτες, τους ζεστούς ανθρώπους της. Είμαι σίγουρη ότι αν το γνωρίσετε θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα από τα επόμενα βιβλία σας», είπε χαρακτηριστικά στην κ. Χίσλοπ η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Η φιλέλληνας συγγραφέας έδειξε ενδιαφέρον για το ακριτικό νησί και υποσχέθηκε ότι σε μία από τις επόμενες επισκέψεις της στην Ελλάδα θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της κ. Νικολάου. 

.