Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Στον ΕΛΓΑ ο Χατζηοσμάν για τις ζημιές στο κεράσι

Ο βουλευτής Ροδόπης συναντήθηκε με τον πρόεδρό του Θόδωρο Σαρρή ζητώντς την έγκαιρη εκτίμηση των καταστροφών από την χαλαζόπτωση και την ταχύτερη αποζημίωση των αγροτών


          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Η πρόσφατη χαλαζόπτωση που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες κερασιών στην περιοχή του Γιακά αποτέλεσε αντικείμενο συνεργασίας του βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θόδωρο Σαρρή.


Ο βουλευτής επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ προκειμένου να τον ενημερώσει άμεσα για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες. Στην διάρκεια της επίσκεψης ο βουλευτής ζήτησε την ταχύτατη κινητοποίηση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΛΓΑ με στόχο να υπάρχει έγκαιρη εκτίμηση των καταστροφών και να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι πληγέντες κερασοπαραγωγοί. O Πρόεδρος του ΕΛΓΑ αποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε για την άμεση κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού του οργανισμού.

Στην διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι πληγέντες κερασοπαραγωγοί μπορούν να μεταβούν τις επόμενες μέρες στις κατά τόπους αρμόδιες δημοτικές αρχές για να δηλώσουν τη ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

.