Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ηλεκτρισμένο το κλίμα στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Τουρκικά μαχητικά F16 εκτελούν πτήσεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία, καθώς ελικόπτερα της Συρίας εμφανίστηκαν στην περιοχή


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ;




Τουρκικά μαχητικά F16 εκτελούν πτήσεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία, καθώς ελικόπτερα της Συρίας εμφανίστηκαν στην περιοχή. Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας διευκρινίζει πάντως ότι δεν σημειώθηκε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Οι φονικές επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη Συρία, με την αιματοχυσία να λαμβάνει ασύλληπτες διαστάσεις, ενώ κυβερνητικές δυνάμεις και αντικαθεστωτικοί δε διστάζουν πλέον να χτυπουν οπουδήποτε και οποιονδήποτε.

Τελευταίο απάνθρωπο χτύπημα η βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια κηδείας στο προάστιο Ζαμάλκα της Δαμασκού. Οι πληροφορίες μιλούν για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για επίθεση με όλμους.

Το αποτέλεσμα ήταν 85 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 300 να τραυματιστούν, με το μίσος πλέον να σωρεύεται δίνοντας άλλες διαστάσεις στην πολιτική και πολεμική σύγκρουση.

Οι νεκροί από τους νέους βομβαρδισμούς είναι εκατοντάδες ενώ δεν διαφαίνεται εσωτερική πολιτική λύση.

Στη Γενεύη, οι ξένες δυνάμεις ζήτησαν πολιτική λύση με τη συμμετοχή όλων των πλευρών, διεθνείς αναλυτές όμως κάνουν λόγο για διάλογο κωφών.

«Ζητάμε το σχηματισμό μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος με πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες μέσα από πολιτικό διάλογο και αμοιβαίες υποχωρήσεις, που θα προετοιμάσει την αλλαγή του συντάγματος και πολυκομματικές εκλογές», δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

.