Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Απίστευτη πρόκληση: έφτιαξαν «Εθνική Τούρκων της Θράκης» στο ποδόσφαιρο

Σε ποδοσφαιρικό τουρνουά για τις μειονότητες της Ευρώπης συμμετέχει με κάθε επισημότητα η ομάδα της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF)

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Για μια ακόμη φορά συλλαμβάνεται κοιμώμενο το ημέτερο ΥΠΕΞ. Σε ποδοσφαιρικό τουρνουά για τις μειονότητες της Ευρώπης συμμετέχει με κάθε επισημότητα η ομάδα της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF).

Με εμφανίσεις στα «εθνικά χρώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» όπως τα αποκαλούν οι ίδιοι, δηλαδή πράσινο και μαύρο όπως ακριβώς και η «σημαία» τους, η ομάδα της ΕΟΤΔΘ είναι μία από 20 ομάδες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Europeada 2012 (στη φωτογραφία η αποστολή των «Τούρκων Δυτικής Θράκης» από το newsbomb, όπου και η πληροφόρηση).

Στην τελετή έναρξης που έγινε το Σάββατο 16 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της ΕΟΤΔΘ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα προβλήματα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», ενώ όπως επισημαίνουν στο δελτίο τύπου τους «κατά την παρουσίαση των ομάδων της διοργάνωσης, όταν βγήκε στο γήπεδο η αποστολή της ομάδας των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» ακούστηκε ο ύμνος «MyWesternThrace» («Δυτική μου Θράκη»).

Όπως ενημερώνουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους «στη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης -που εκπροσωπείται από την Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης Ευρώπης (ABTTF) και από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΙΤΒ)- συμμετέχει με την ποδοσφαιρική ομάδα “Τούρκων Δυτικής Θράκης”».

.