Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη

Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ και σύνθημα: "Μέχρι εδώ! Οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους..."

     ΤΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ;


ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/10 19:00μ.μ.ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ «ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ» ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!

Το νέο «πακέτο» βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και ο αντιλαικότερος στην ιστορία της χώρας μας κρατικός προϋπολογισμός του 2013 έχουν το χαρακτήρα προμελετημένου, δολοφονικού χτυπήματος ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθώς κλιμακώνουν και πολλαπλασιάζουν καταστάσεις πρωτοφανούς αγριότητας: ασθενείς με χρόνιες και ανίατες παθήσεις χωρίς περίθαλψη, αυτοκτονίες, κατάθλιψη, ανεργία – φτώχια – εξαθλίωση σε κάθε σπίτι, «λουκέτα», άστεγοι, απόγνωση.

Στα κατεδαφιστικά μέτρα, που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα, περιλαμβάνονται (επιπλέον) «πετσόκομμα» μισθών, συντάξεων και επιδομάτων συνολικού ύψους τουλάχιστον 7,5 δισ. ευρώ και «τσεκούρι» 4, τουλάχιστον, δις ευρώ σε υγεία, παιδεία, δημόσιες επιχειρήσεις και στενό δημόσιο τομέα. Η φοροεπιδρομή θα κλιμακωθεί, καθώς προβλέπονται καινούρια μέτρα 3 δις ευρώ, που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που θα μειώνουν τη φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Μέρκελ καταφθάνει εσπευσμένα στην Αθήνα την Τρίτη 9/10 για να προσφέρει «ευρωπαϊκή στήριξη» στην καταρρέουσα, συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά για να επιβιώσει και να «περάσει» το πακέτο των 14,5 δισ.

Η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, που πλήττονται βάρβαρα από τις μνημονιακές πολιτικές, που προωθούνται από την Ευρωζώνη με την ηγεμονία της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αντίσταση.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα ανθρωποκτόνα μέτρα.

Την Τρίτη όλος ο λαός θα βρίσκεται στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων της χώρας. Να μην αποτελεί εξαίρεση η Αλεξανδρούπολη! Καλούμε το λαό της πόλης, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία την Τρίτη 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Έβρου.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!