Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Νέα επιχείρηση-«σκούπα» σε τραπεζοκαθίσματα του κέντρου της Ξάνθης

Σε καινούριες περιοχές και καταστήματα επεκτάθηκε χθες το πρωί η επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας για την κατάσχεση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Σε νέες περιοχές και καταστήματα επεκτάθηκε το πρωί της Δευτέρας η επιχείρηση-"σκούπα" της Δημοτικής Αστυνομίας της Ξάνθης για την κατάσχεση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων.

 Δημοτικοί Αστυνόμοι συνοδευόμενοι από άνδρες της ΕΛΑΣ, σε μικτό κλιμάκιο, προχώρησαν στην κατάσχεση των τραπεζοκαθισμάτων που είχαν αναπτυχθεί καθ' υπέρβαση των τετραγωνικών που δικαιούνται τα καταστήματα.Το κλιμάκιο επέδιδε απόφαση του Δημάρχου στους ιδιοκτήτες για την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων και στη συνέχεια τα φόρτωνε στο φορτηγό του Δήμου.
Τσεγγελίδης: Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν
Κινήθηκαν κυρίως στην Πλατεία Ελευθερίας, την οδό 28ης Οκτωβρίου και την οδό Τσιμισκή και οι έφοδοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές που δεν΄εχουν ελεγθεί. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης,στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «αυτά που ήξεραν κάποιοι πρέπει να τα ξεχάσουν» προσθέτοντας ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν ελέγχει ως οφείλει τα καταστήματα.
Επεσήμανε ότι ο ίδιος είναι αυτός που΄εχει εισηγηθεί στο Δήμο μειώσεις για το αντίτιμο που πληρώνουν για την κατάληψη πεζοδρομίων όπως και για τα πρόστιμα που επιβάλλονται. Απαντώντας στις κατηγορίες επαγγελματιών ότι οι ελεγχοι είναι επιλεκτικοί, ανέφερε ότι έχουν ελεγχθεί οι περισσότεροι χώροι, όπου αναπτύσσονται παράνομα τραπεζοκαθίσματα και ότι όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να υποβάλει καταγγελίες και η Αστυνομία θα ενεργήσει άμεσα.
Τέλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η καθιέρωση του κανονιστικού πλαισίου για τραπεζοκαθίσματα, διαγραμμίσεις, ανεμοφράκτες, πέργκολες κλπ θα δώσει λύση στα προβλήματα με τις αυθαιρεσίες σε καφέ-μπαρ