Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Συλλήψεις τριών Ελλήνων για διακίνηση λαθρομεταναστών


Εξαρθρώθηκε ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική ομάδα που προωθούσε παράνομους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας μας και στην οποία μετείχαν άλλα τέσσερα άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική ομάδα που προωθούσε παράνομους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας μας.


Συνελήφθησαν, χθες (8-10-2012) τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 36, 39 (άνδρες) και 54 (γυναίκα) ετών, μέλη της ομάδας. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας, ηλικίας 34 και 43 ετών, μίας 45χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Γεωργίας, μιας 54χρονης ημεδαπής και ενός ακόμη ατόμου.

Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν οι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 35, 36 και 39 ετών, μαζί με τον άγνωστο δράστη, να μεταφέρουν με τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Οι δύο  πό τους παραπάνω δράστες-οδηγούς, ηλικίας 36 και 39 ετών συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ανήκαν στα άλλα τέσσερα μέλη της ομάδας, από τα οποία εντοπίσθηκε η 54χρονη και συνελήφθη, ενώ οι άλλοι τρεις αναζητούνται.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

-          τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

-          το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ και 205 δολάρια Αμερικής

-          τρία κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.