Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μηνύουν διοικητή στρατιωτικής μονάδας της Θράκης για κακοποίηση αδέσποτων ζώων

Μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής προχώρησαν σε καταγγελία και δήλωσαν ότι εντός της εβδομάδας θα στραφούν και νομικά εναντίον του

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 
ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;





Μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής, καταγγέλλουν τον Διοικητή της στρατιωτικής μονάδας 388 ΠΑΠ Μ.Μ που εδρεύει στις Σάπες Ροδόπης, καθώς ο ίδιος με την βοήθεια άλλων στελεχών, «εξαφάνισαν» σκυλιά που επισκεπτόταν το στρατόπεδο.
Πιο συγκεκριμένα οι ίδιοι και χωρίς την γνώμη ειδικού κτηνίατρου, έκριναν  πως τα σκυλιά αποτελούν κίνδυνο για την υγιεινή του στρατοπέδου, τα μάζεψαν και τα πέταξαν στην κυριολεξία σε άγνωστο μέρος.
Την πράξη αυτή, μας την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Διοικητής, που σε εκκλήσεις μας για το που βρίσκονται τα ζώα, μας απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτά και για λόγους ηθικής (!!!) δεν μετανιώνει για την πράξη του.
Η Φιλοζωική Κομοτηνής κατήγγειλε το γεγονός στην 4η ΤΑΞΥΠ της Ξάνθης, που ανήκει η συγκεκριμένη μονάδα, αλλά δυστυχώς δεν βρήκε καμία ανταπόκριση! Μέσα στην εβδομάδα θα απευθυνθεί σε δικηγόρο για να προβεί σε μήνυση εναντίον του αξιωματικού. Μήνυση θα καταθέσει από κοινού για το περιστατικό και Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων.
Να σημειωθεί ότι ο θάνατος των ζώων, βάσει του Ν. 3170/2003 θεωρείται ποινικό αδίκημα. Ας λάβουν επιτέλους οι υπαίτιοι την τιμωρία που τους αρμόζει.
Τα τηλέφωνα μας είναι: 6944-620973 / 6948-587887 / 6938-490744 / 6957-783355. Μπορείτε και ανώνυμα να μας κάνετε καταγγελίες.