Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Με το "δεξί" ο ΓΑΣ Κομοτηνή, νίκησε την Καλαμαριά

Επικράτησε ευκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ με 79-68 του Απόλλωνα και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του στην Γ' Εθνική

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις η ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή, επικρατώντας του Απόλλωνα Καλαμαριάς με σκορ 79-68, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ εθνικής, το απόγευμα της Κυριακής (7/10), στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, μπροστά σε 150 περίπου φιλάθλους.


Η ομάδα της Κομοτηνής ξεκίνησε πάρα πολύ καλά τον αγώνα, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους «περιφερειακούς» της, οι οποίοι με πολύ καλή άμυνα και με μεγάλη ευστοχία στην επίθεση, έδωσαν από την αρχή μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα τους, χωρίς να αφήσουν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρούνε λύσεις, κυρίως στην επίθεση. Ένα όμως αρνητικό σημείο αυτού του ρυθμού που είχε πάρει το παιχνίδι, ήταν ο εκνευρισμός που παρουσιάσανε οι παίκτες της Καλαμαριάς παίζοντας έτσι σκληρά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κίνδυνοι τραυματισμού των παικτών του ΓΑΣ.

Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 42-23 και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους αναπληρωματικούς του ΓΑΣ, να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Τάκη Φωτεινάκη, όμως έδειξαν ότι θέλουνε ακόμη πολύ δουλειά στις προπονήσεις, καθώς αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Καλαμαριά και με ένα σερί 7-24, μείωσε σε 63-51, ενώ ο ΓΑΣ είχε φτάσει να προηγείται με 61-38 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, μπαίνοντας έτσι ακόμη και στη διεκδίκηση της νίκης, καθώς έμεναν ακόμη 6 λεπτά για να τελειώσει ο αγώνας.

Ο Τάκης Φωτεινάκης είδε τον Σταμπουλή, έναν από τους βασικούς του παίκτες να αποβάλλεται με 5 φάουλ στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έτσι το βάρος «έπεσε» στους παλαιότερους Ντίνα και Βελή Χασάν, οι οποίοι με ατομικές ενέργειες, αλλά και με κλεψίματα στην άμυνα, κυρίως από το Βελή, έδωσαν «ανάσες» στους συμπαίκτες τους, για να φτάσουν στην τελική επικράτηση και στους πρώτους δύο βαθμούς της νίκης. Από την Καλαμαριά ξεχώρισαν ο Κοκουλίδης, ο Μουμογλου και ο Μπαρλάς, οι οποίοι με ατομικές προσπάθειες κρατούσαν ζωντανή την ομάδα τους.

Διαιτητές: Μυσιρλής – Δημάδης
Τα δεκάλεπτα: 18-11, 42-23, 61-38, 79-68
ΓΑΣ Κομοτηνή (Φωτεινάκης): Μπεκρής, Χατζή Μεμέτ Ογλού 4, Διαμαντίδης, Σκεμπής 10, Μακρής 1, Ντίνας 22(2), Μήτσου 8, Πάτκας 4, Σταμπουλής 12(1), Βελή 7, Χαλήλ 11
Απόλλων Καλαμαριάς (Παπαμαυρουδής): Παυλίδης 5(1), Κοκουλίδης 17, Κάππος 2, Μπαρλάς 9(1), Παπαδόπουλος 2, Μούμογλου 15(1), Μπίντσης 6, Παλακούτας 7(1), Ζελενίτσας 2, Καρβουνιάρης 3(1)